İstanbul'a laleli tanıtım kampanyası

Güncelleme Tarihi:

İstanbula laleli tanıtım kampanyası
Oluşturulma Tarihi: Ocak 16, 2007 16:03

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, “Laleleriyle İstanbul'u görün” sloganıyla kenti uluslararası boyutta tanıtmak için reklam kampanyası başlatacaklarını bildirdi.

Haberin Devamı

Topbaş, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, bu yıl İstanbul genelinde 10 milyonu lale olmak üzere 12 milyon soğanlı bitki diktiklerini belirtti.

Soğanlı bitkilerin iki kez dikim masrafı olmasın diye bu yıl menekşelerle birlikte ekildiğini ve bahar geldiğinde menekşelerin arasından lalelerin fışkıracağını dile getiren Topbaş, 12 milyon soğanlı bitkinin dikim de dahil toplam maliyetinin 2 milyon YTL olduğunu söyledi.

Topbaş, lalelerin ömrünün 2 ya da 3 hafta olduğunu ve geçen yıl “Ne gerek vardı bu kadar masrafa. Onun yerine başka bir bitki koysaydık” diye eleştiriler yapıldığını hatırlatarak, şöyle konuştu:

“Bu kadar para harcadık, ama bunun İstanbul'a psikolojik, ekolojik ve ekonomik katkısı var. Turizmi etkileyecek. Avrupa'da, İstanbul'un laleleri konuşuluyor. Bu bir reklam, tanıtım. Bu yıl 'Laleleriyle İstanbul'u Görün', 'Laleler Evine Dönüyor' sloganıyla kenti uluslararası boyutta tanıtmak için reklam kampanyası başlatıyoruz. Kampanya birçok ülkede internet siteleri üzerinden yürütülecek. Bu, İstanbul turizmine ciddi katkı. Şu anda görüşmeler yapılıyor. İstanbul'a doğayı seven, laleleri görmek isteyen insanlar gelsin. 50 bin insanı 2-3 haftada getirirsek, bunun ekonomik katkısı, bizim yaptığımız harcamanın birkaç katı olur. Olaya bu boyutuyla bakmak lazım. Bunun getirisinin çok büyük alacağına yürekten inanıyorum. Hayatımda bugüne kadar boşa kürek çekmedim.”

“ÇİÇEK SEKTÖRÜ OLUŞTURULACAK”

Haberin Devamı

Kadir Topbaş, dünya çiçek piyasasını elinde tutan Amsterdam'da 5 tane mezat salonu bulunduğunu ve Türkiye'nin de aralarında olduğu birçok ülkeden kesme çiçeklerin önce Hollanda'ya, oradan dünyanın başka yerlerine gittiğini söyledi.

İstanbul'da böyle bir sektör oluşturarak bunun ekonomik değerini İstanbul'a katmak istediklerini ifade eden Topbaş, şunları kaydetti:

“Bu bizim kaçırılmış değerimiz. Kıymeti bilinmedi. Ama bir iş adamı olarak bu ekonomik değeri İstanbul'da tutmak istiyorum. Hedefim, birkaç yıl içinde su havzaları ile İstanbul'un orman köylerinde yaşayan insanlarımıza bunun ekonomik girdisini sağlamak. 240 bin civarında insan inşallah bundan istifade edecek. Çobançeşme'deki fidan ve çiçek mezat alanını sırf bunun için düşündüm. Arzu ediyorum ki lale sadece 3 hafta değil, her gün saksıda bulunabilsin. Alıp hediye götürülebilsin.”

Haberin Devamı

Topbaş, İstanbul'un önemli kuş göç yolları üzerinde bulunduğunu da belirterek, Çamlıca'da göçmen kuşları izlemek için gözetleme kuleleri yapacaklarını sözlerine ekledi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!