İstanbul'a 'buz' uyarısı

Güncelleme Tarihi:

İstanbula buz uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 2010 16:17

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbulluları buzlanma konusunda uyardı.

Haberin Devamı

Perşembeye kadar İstanbul'da ciddi bir buzlanma olacağını belirten Topbaş, ayrıca gizli buzlanmaya karşı da vatandaşların dikkatli olmasını istedi.

Topbaş, "Viyadükler ve köprülerdeki ikazları takip edin, perşembeye kadar ciddi bir buzlanma ve gizli buzlanma olacak. Siz önünüzde kuru bir asfalt olarak görebilirsiniz ama burada gizli buzlanma olabilir. Kar lastiği olanlara trafik müdahale etmeyecek. Zaten zincir asfaltları bozduğu için şehirlerde istenmeyen bir araçtır. Bu nedenle mutlaka kar lastiği edinin" diye konuştu.

 

Haberin Devamı

YARIN SICAKLIK 4-6 DERECE DÜŞECEK

Soğuk ve yağışlı hava Türkiye genelinde hafta içinde de etkisini sürdürecek. Sıcaklar Pazartesi’nden itibaren 4 ila 6 derece azalacak. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce önümüzdeki haftaya ilişkin yapılan son değerlendirmelere göre; yarın Marmara’nın doğusunda (İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Bursa, Bilecik, Yalova, Balıkesir) yağış bekleniyor.

Yağışlı havanın Salı günü Orta Karadeniz kıyıları (Samsun, Ordu, Sinop), Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun güneydoğusu (Van, Hakkari, Bitlis, Şırnak) ile Batman, Siirt ve Ardahan çevrelerinde etkili olduktan sonra yurdu terk edeceği, ancak soğuk havanın hafta boyunca ülke genelinde etkisini sürdüreceği tahmin ediliyor.

ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

İstanbul'da etkili olan kar yağışı  nedeniyle, İstanbul Büyükşehir Belediyesine bağlı ekipler, 3 bin 475 personel ve  770 araç ile sabaha kadar ana arterler, meydanlar, E-5 ve TEM bağlantı yollarında  çalıştı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezinden (AKOM)  yapılan açıklamada, Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünün hava tahminlerine göre  İstanbul'u etkisi altına alan kar yağışının aralıklarla devam edeceği  belirtildi.

AKOM yönetiminde kötü hava koşullarıyla mücadele çalışmalarının  sürdürüldüğü ifade edilen açıklamada, Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğü ekiplerinin  buzlanma ve don olaylarına karşı yollarda, tuzlama ve solüsyon çalışmaları  yaptığı kaydedildi.

Haberin Devamı

Söz konusu çalışmalarda, 3 bin 475 personelin 770 araç ile sabaha kadar  ana arterler, meydanlar, E-5 ve TEM bağlantı yollarında çalıştığı belirtilen  açıklamada, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ve Atık Yönetimi Müdürlüğü ekiplerince  hastane giriş çıkışları, duraklar, alt ve üst geçitler, metrobüs yaya geçitleri  ve ibadethanelerin giriş çıkışlarının tuzlandığı bildirildi.

Açıklamada, çalışmalara katılan ekiplerin yollara 4 bin 120 ton tuz, 61 ton solüsyon kullandığına yer verilerek,  kış sezonu süresince toplam 23 bin 74 ton tuz ile 220 ton solüsyonun kullanıldığı  ifade edildi.

EVSİZLER SPOR SALONUNA ALINDI

Sokakta yaşayan vatandaşların Alibeyköy Tevfik Aydeniz Spor Salonu'nda  misafir edildiği belirtilen açıklamada, ekipler tarafından alınan vatandaşların  spor salonunda, banyo, tıraş ve giyim ihtiyaçlarının karşılanmasının ardından  otellere yerleştirildiği bildirildi.

Haberin Devamı

Açıklamada, hava sıcaklıklarının sıfırın altına düşmesiyle birlikte 419  kimsesiz vatandaşın misafir edildiği kaydedilerek, bunlardan 129'unun otelde  barındırıldığı, 12'sinin adresleri tespit edilerek memleketlerine gönderildiği,  4'ünün ailelerinin yanına bırakıldığı, 86'sının kendi isteğiyle ayrıldığı, 6  kişinin de hastanede tedavi altına alındığı ifade edildi.

İhtiyaç sahibi 120 vatandaşa mobil büfeler vasıtasıyla sıcak çorba, çay,  kumanya dağıtımının yapıldığı belirtilen açıklamada, kışla mücadele çalışması  yapan personele de 7 bin 250 paket kumanya ve sıcak çorba verildiği bildirildi.

TUNCA NEHRİ DONDU

Edirne’de hava sıcaklığının gece sıfırın altında 9 dereceye kadar düşmesi nedeniyle Tunca Nehri’nin kıyı kesimleri buz tuttu. Suyun üzerinden ise, kopan buz parçaları yüzdü. Buz tutan caddelerde yürülen çok sayıda kişi ise kayarak tepetaklak düştü. Bazıları ise düşmemek için büyük çaba harcadı.

Haberin Devamı

Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, bugün Edirne ve Kırklareli’nde en düşük sıcaklığının sıfırın altında 11, yarın ise sıfırın altında 17 derece olmasının beklendiğini açıkladı. Tekiradğ’da ise sıcaklığın bugün sıfırın altında 10, yarın ise sıfırın alıtnda 11 derece olması bekleniyor. Yetkililer, vatandaşları ve sürücüleri buzlanmaya karşı uyardı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!