İstanbul’un trafik sorununu sen çöz

Güncelleme Tarihi:

İstanbul’un trafik sorununu sen çöz
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2006 00:00

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne ait iem.gov.tr adresindeki internet sitesinde, İstanbullular’ın trafik sorununun çözümüyle ilgili önerilerini yazabilecekleri bir sayfa açıldı.

Üst düzey bir emniyet yetkilisi, trafik sorununu kamuoyunun tartışmasına açtıklarını ve sorunun çözümünde herkesin katkısını beklediklerini belirterek, "Trafik herkesin sorunu ve bu sorunun tartışmaya açılması için böyle bir uygulamaya yaptık. Vatandaşlarımızın önerilerini bekliyoruz" dedi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün internet sitesindeki trafik sorununun çözümü ile ilgili sayfa ilgi gördü. Sayfaya gelen çözüm önerilerini bazıları şöyle:

İstanbul’daki araç sayısı sabitlendirilsin. 10 yaş üzerindeki araçların trafiğe çıkmasına müsaade edilmesin.

İki boğaz köprüsü arasına üçüncüsü yapılmalı. Bu köprüye TEM ve E-5 yolları gibi çevre yolu yaparak, bu çevre yoluna yer açabilmek için binalar yıkılmalı.

Zengin fakir hepimizin elinde dijital kameralar varken, devletin de aktif olarak trafik ışıkları ve önemli kavşakları kamerayla izleyip kural ihlallerini önlemesi gerekir. Trafik ışığına uymayarak yolları kilitleyen vatandaşlar ciddi para cezasına çarptırılmalı. Avrupa’da insanlar polisten değil cezadan korkuyorlar.

Garajı olmayan yapılara müsaade edilmesin. Deprem yıkmadan komple bir şehir planlaması yapılarak 2 şeritli sokaklar ve 4 şeritli caddeler 3-4 katı genişliğe çıkarılsın. Alt yapı günü kurtarmak için değil uzun vadeli çözümler ile ayağa kaldırılsın. Örnek bir çalışma Alibeyköy deresi ıslahı. Şehirdeki bütün kurumlar, İSKİ, İGDAŞ, TEK vs. yapacakları kazılar tek bir koordinasyon merkezi tarafından düzenlensin. Deniz taşımacılığı ve raylı sistem yaygınlaştırılsın.

Eğer 20-30 yıl sonrasını düşünüyorsak E-5’in altından araçlar için tünel yollar yapılmalı ve şehir içine girmeyen veya uzun mesafe alacak kişilerin bu alternatifi değerlendirmesi gerekir.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!