İstanbul’un şapkası uçtu

Güncelleme Tarihi:

İstanbul’un şapkası uçtu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 1999 00:00

Haberin Devamı

Geçtiğimiz hafta sonu Karadeniz'i vuran şiddetli fırtına, dün de İstanbul'u etkisi altına aldı. Bazı semtlerde evlerin çatıları uçarken, saatteki hızı 80-100 kilometreyi bulan şiddetli lodos, Atatürk Havalimanı eski İç Hatlar Terminali yanındaki Kıbrıs Türk Havayolları binasının çatısını da uçurdu. Olayda mucize eseri kimsenin burnu kanamadı, 6 araç hasar gördü. Şehit Hatları vapur seferleri ile deniz otobüsü seferleri ve Kartal - Yalova vapur seferleri ise yapılamadı. Birçok semtte uzun süre elektrik kesildi.

Önceki gece yarısı başlayan şiddetli lodos Beşiktaş ve Sarıyer ilçelerinde bazı evlerin çatılarını uçururken, Sarıyer sahilinde de birçok tekne karaya oturdu. Öte yandan, meteoroloji yetkilileri, zaman zaman saatteki hızı 80-100 kilometreye ulaşan lodos fırtınasının bugün etkisini kaybetmesi ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini söylediler. İstanbul'da dün en yüksek hava sıcaklığı 16 derece oldu. Dün gece 10 derece olan sıcaklığın, bugün de 12 derece civarında olması gerekiyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü yetkilileri, lodos fırtınasının Batı Karadeniz, Marmara'nın Batısı, Ege sahilleri ve Batı Akdeniz'de de aynı şekilde etkili olduğunu söylediler.

Hızlı tramvay çalışmıyor

Atatürk Havalimanı eski İç Hatlar Terminali yanındaki Kıbrıs Türk Havayolları'na ait prefabrik binanın galvaniz çatısı, dün saat 11.00'de rüzgarın etkisiyle uçtu. Yaklaşık 30 metre kadar uçan çatıya ait galvaniz parçaları, arka bölmedeki THY'nin işletme binasına ait otoparktaki araçların üzerine düştü. 6 araç hasar görürken, şans eseri kimsenin burnu bile kanamadı.

Trafolarda meydana gelen arızanın yolaçtığı elektrik kesintisi nedeniyle, Zeytinburnu-Eminönü arasındaki hızlı tramvay seferleri saat 06.00’dan itibaren gerçekleştirilemedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!