İstanbul Tabip Odası: "Geleceğimizden endişeliyiz"

Güncelleme Tarihi:

İstanbul Tabip Odası: Geleceğimizden endişeliyiz
Oluşturulma Tarihi: Şubat 19, 2009 17:13

Türk Tabipleri Birliği İstanbul Tabip Odası, şiddet riski nedeniyle doktorların hayatından ve geleceğinden endişe ettiğini bildirdi.

Odadan yapılan açıklamada, sağlık ortamında her geçen gün yeni şekillerde ortaya çıkan şiddetin durmadığı ifade edilerek, son olarak dün Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Medikal Onkoloji Polikliniği'nde Doç. Dr. Andaç Argon'un görevi başında darp edildiği öne sürüldü.

Argon'un, tanımadığı 5 kişinin sopalı saldırısına maruz kaldığı, baş, göğüs ve sırt bölgesine darbeler alarak yaralandığı kaydedilen açıklamada, sopalı saldırganların hastaneden güvenlik personelinin seyirci kalması sonucu rahatlıkla kaçtıkları ve bunun kendilerinde soru işaretleri doğurduğu ifade edildi.

Olayın faillerinin şu ana kadar yakalanmadığı belirtilen açıklamada, saldırıya uğrayan Argon'a künt kafa travması ve yaygın yumuşak doku travması nedeniyle 20 günlük rapor verildiği bildirildi.

Açıklamada, şöyle devam edildi:
“Olayın kimler tarafından, hangi gerekçeyle yapıldığı anlaşılamadığı, failler yakalanamadığı halde hastane başhekimi, meslektaşımıza geçmiş olsun diyemeden saldırganların muayenehaneye çağrılan bir hastanın yakınları tarafından gerçekleştirilmiş olabileceği açıklamasını yapmıştır. O halde failler bellidir ya da başhekim tahmin etmektedir, bilmektedir. Olay sonrası emniyet yetkililerinin yaptığı kontrollerde güvenlik kameralarının olay anı ile ilgili kayıtlarının silinmiş olduğu tespit edilmiştir.”

Açıklamada, bu durumun acilen açıklığa kavuşması, sorumlularının bir an önce bulunması ve gereğinin yapılmasının bir zorunluluk olduğu ifade edildi.

Güvenlik hizmetlerinin özel şirketlerden alınmasının güvenliği tehlikeye düşürdüğü belirtilen açıklamada, “Sağlık ortamının sistemden kaynaklanan ve giderek artan sorunları ile yöneticilerin sağlık çalışanlarını hedef göstermesi, toplumda yükselen şiddet eğilimi ile birleşerek çalışma ortamlarımızda bizi bulmaktadır. Şiddete kimi zaman ağır hakaretlere maruz kalarak, kimi zaman darp edilerek, kimi zaman da canımıza kast eden saldırılara maruz kalarak tanıklık ediyor, hayatlarımızdan, geleceğimizden endişe ediyoruz” denildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!