İstanbul onun

Güncelleme Tarihi:

İstanbul onun
Oluşturulma Tarihi: Şubat 19, 1999 00:00

Haberin Devamı

ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için tercihini, Ali Talip Özdemir'den yana kullanacak. Yılmaz tarafından adaylığı bugün resmen açıklanacak olan Özdemir, hizmet için yola çıktığını belirterek, ‘‘İstanbullu hemşerilerimle oturup projelerimi tartışacağım’’ dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayını belirlemek için günlerdir kamuoyu yoklamaları yaptıran ANAP, kararını Ali Talip Özdemir'den yana verdi. ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz'ın, İstanbul için çekişen 2 aday, eski Fatih Belediye Başkanı Saadettin Tantan ve İstanbul Milletvekili Ali Talip Özdemir için yaptırdığı kamuoyu yoklamalarında Özdemir'in galip geldiği belirtildi. Yılmaz, bugün Yunus Emre Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıyla Özdemir'in adaylığını açıklayacak. Yaklaşık 2 yıldır İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için var gücüyle çalışan Özdemir, megakent üzerine doktora yapmış ve sık sık çeşitli projeler geliştirerek, gündemde kalmayı başarmıştı. ‘İstanbul’a hizmet etmek istiyorum' diyerek, aylar önce aday adaylığını ortaya koyan Özdemir, ‘artık kaybetmeye tahammülü olmayan İstanbul’a yolsuzluk ve hırsızlıkları önleyerek hizmet edeceğini söylemişti. ANAP'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olması kesinleşen Özdemir, yine de temkinli konuşarak şunları söyledi: ‘‘Eğer sayın Genel Başkan beni İstanbul'a uygun görüp aday gösterirse, yıllardır İstanbul'da belediye başkanlığı yapan bir kişi olarak burayı tanıdığımı bildiğim için en iyi hizmeti yapacağım. İstanbullu hemşehrilerimle oturup projelerimi tartışacağım. İstanbul'a hizmet için, onlara gereğini arzetmiş olacağım.’’

HİZMET EDERİM

Seçim tahmini yapmak istemediğini de anlatan Özdemir, ‘‘Ama inancım o ki, aday gösterilirsem seçimden sonra İstanbul'a hizmet etme imkanını bulacağım’’ dedi. Özdemir, aday açıklama töreninin Yunus Emre Kültür Merkezi'nde yapılmasının gerekçesini ise şöyle açıkladı: ‘‘Yunus, herkesi birliğe davet eden bir büyüğümüzdür. Herkesi davet ediyor, ayırmıyor. Yarın Yunus Emre'de birlik olacağız, adayımızı birlik içinde açıklayacağız. Kim açıklanırsa onun etrafında birleşeceğiz. Yunus'un dediği gibi işi kolay kılacağız.’’

Aylardır projeler hazırlıyor

Kent için sürekli projeler üreten Ali Talip Özdemir, özellikle Boğaz'ın korunması üzerinde duruyor. Özdemir'in en çok üzerinde durduğu proje ise tüm İstanbul'u bilgisayarla kontrol etmek ve yapılan kaçak binayı da, sintine boşaltan gemiyi de bu yöntemle belirlemek.

KİM KİMDİR?

Ali Talip Özdemir

Ali Talip Özdemir, 1953'te Konya Ereğlisi'nde Sümerbank işçisi Hüseyin Hüsnü Özdemir'in 12 çocuğundan biri olarak dünyaya geldi. Ankara Devlet Mimar Mühendislik Akademisi'ni bitiren Özdemir, 1980 sonrasında ANAP'tan Konya Belediye Başkanı oldu. 1987 yılında Konya Mlletvekili olarak TBMM'ye giren Özdemir, bu dönemde ANAP'ın en genç Genel Başkan Yardımcısı'ydı. Özal Hükümeti'nde Devlet Bakanı ve Türkiye'nin ilk Çevre Bakanı olarak görev yapan Özdemir, 1991'de Bakırköy Belediye Başkanı olarak yerel yönetimlere geri döndü. Bu dönemde Marmara ve Boğazları Belediyeler Birliği'nin de başkanlığını üstlendi. Özdemir, 1995 seçimlerinde Bakırköy'ü de kapsayan İstanbul 3'üncü bölgeden milletvekili seçildi. Selçuk Üniversitesi İngilizce Bölümü'nde Tekstil makineleri üzerine Yüksek Lisans yapan Özdemir, İstanbul'a gönül verdikten sonra İstanbul Üniversitesi Coğrafya Enstitüsü'nde İstanbul üzerine doktora yaptı. Özdemir, evli ve 3 çocuk babası.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!