İstanbul öğrenci cumhuriyeti

Güncelleme Tarihi:

İstanbul öğrenci cumhuriyeti
Oluşturulma Tarihi: Şubat 08, 1999 00:00

Haberin Devamı

2 milyonu aşkın öğrencisiyle İstanbul, 61 ülkenin nüfusundan büyük. 24 ülkenin nüfus toplamı da, İstanbul'daki öğrenci sayısını ancak yakalayabiliyor.

İstanbul, toplam 2 milyon 80 bin 467'yi bulan anasınıfı, ilköğretim, lise ve üniversite öğrencisiyle, 61 ülkenin nüfusunu geride bıraktı. İrili-ufaklı 24 ülkenin toplam nüfusu da ancak İstanbul'daki öğrenci sayısına ulaşabiliyor.

İstanbul'daki öğrenci sayısı, nüfus açısından dünyadaki toplam 187 ülkeden 61'ini geçti. İldeki devlet okullarında halen 1 milyon 357 bin 219 öğrenci ilköğretimde, 154 bin 959 öğrenci klasik liselerde, 154 bin 500 öğrenci meslek liselerinde, 27 bin 112 öğrenci okul öncesi anasınıflarında ve bin 699 zihinsel özürlü öğrenci de özel eğitim veren okullarda eğitim görüyor.

Devlet okullarında öğrenim gören toplam 1 milyon 695 bin 489 öğrenciye ek olarak özel anasınıfı, özel ilköğretim okulu, özel lise ve özel meslek liselerinde okuyan öğrencilerle birlikte İstanbul'daki resmi ve özel anasınıfı, ilköğretim okulu ve liselerdeki toplam öğrenci sayısı 1 milyon 915 bin 759'a ulaşıyor.

İstanbul'daki 8 devlet üniversitesi ile 13 özel üniversitede eğitim gören 164 bin 708 öğrenciyle birlikte ildeki tüm okullarda eğitim gören toplam öğrenci sayısı 2 milyon 80 bin 467 olarak belirlendi.

İstanbul'daki öğrenci sayısı Makedonya, İzlanda, Lüksemburg, Malta, Monaco, Katar, Moğolistan, Estonya, Slovenya, Jamaika, Kuveyt, Birleşik Arap Emirlikleri, Kongo ve Panama'nın da aralarında bulunduğu 61 ülke nüfusunu geride bıraktı.

İzlanda, Monaco, Grenada, Andorra Prensliği, Antigua-Barbuda, Batı Samua Bağımsız Devleti, Belize, Botswana Cumhuriyeti, Vatikan, Faroe Adaları, Dominik Uluslar Topluluğu, Liechtenstein Prensliği, Maldiv Adaları Cumhuriyeti, Navru Cumhuriyeti, Palau Cumhuriyeti, San Marino, Sao Tome-Prens Demokratik Cumhuriyeti, Saint Lucia, Santa Kitts-Nevis Federasyonu, Santa Vincent-Grenadines, Seyşel Cumhuriyeti, Tonga Krallığı, Vanuatu Cumhuriyeti ve Kiribati Cumhuriyeti, toplam 1 milyon 956 bin 100 kişilik nüfuslarıyla, İstanbul'un öğrenci sayısına dahi yetişemedi.

Bu arada, İstanbul'un eğitim ordusu, tek başına dünyanın çeşitli bölgelerindeki irili-ufaklı toplam 24 ülkenin toplam nüfusundan daha fazla nüfusa sahip olarak, ilginç bir rekora da imza attı. Avrupa'daki Lüksemburg, İzlanda, Liechtenstein Prensliği, Makedonya, Malta, Monaco Prensliği, San Marino, Slovenya, Estonya, Vatikan, Andorra Prensliği ve KKTC de nüfus olarak İstanbul'daki eğitim ordusunun gerisinde kaldılar.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!