Ä°stanbul Mücevher Fuarı'nda büyük hırsızlık

Güncelleme Tarihi:

İstanbul Mücevher Fuarında büyük hırsızlık
OluÅŸturulma Tarihi: Mart 18, 2011 15:55

CNR Expo’da açılan 32. İstanbul Mücevher Fuarı İstanbul Jewelry Show’a katılan bir firmanın standındaki 1 milyon dolar (Yaklaşık 1,6 Milyon TL) değerinde olduğu bildirilen zümrüt ve pırlantadan oluşan gerdanlık çalındı. Fuarda geçtiğimiz yılda piyasa değeri yaklaşık 100 bin Euro olan "Shun Feng kulağı" adlı toka ile "Güneş Işığının öpücüğü" isimli elmas broşu çalınmıştı.

Haberin Devamı

FUARDA 500 BÄ°N TL'LÄ°K BÄ°KÄ°NÄ°LER SERGÄ°LENÄ°YOR

Polis ve özel güvenlik önlemleri tarafından yoğun bir şekilde korunan fuarda yaşanan olay iddialara göre şöyle gelişti. 4’üncü salon girişinde bulunan bir firmanın stantına saat 15.00 sıralarında gelen 3 yabancı uyruklu kişiden 2’si görevlileri oyalarken diğeri vitrinde sergilenen vitrinin arka kapağını açarak sergilenen gerdanlığı aldı. Hırsızlık olayının ardından 3 kişi, kayıplara karışırken görevliler vitrini boş görünce hemen durumu güvenlik görevlilerine bildirdi. Olay yerine gelen polis, güvenlik parmak izi çalışması yaparken çevredeki güvenlik kameraları görüntülerini de incelemeye aldı. Üzerinde 125,72 karat zümrüt ve 99,52 karat pırlanta bulunan gerdanlığın maliyetinin 634 bin dolar, piyasa değerinin ise yaklaşık 1 milyon dolar (1.6 Milyon TL) olduğu belirtildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan fuar yetkilileri, hırsızın kimliğinin fuar alanında kurulu güvenlik kameraları ve manyetik kart okunma sistemleri sayesinde tespit edilerek emniyet yetkililerince takibe alındığını bildirdi. Fuarda geçtiğimiz yılda piyasa değeri yaklaşık 100 bin Euro olan "Shun Feng kulağı" adlı toka ile "Güneş Işığının öpücüğü" isimli elmas broş çalınmıştı.

    Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!