İstanbul, İzmir ve Muğla için peş peşe hava durumu uyarısı!

Güncelleme Tarihi:

İstanbul, İzmir ve Muğla için peş peşe hava durumu uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2022 17:28

Meteoroloji'den, yarın İzmir için kuvvetli gök gürültülü sağanak uyarısı yapıldı. Uyarıda, vatandaşlardan olası olumsuz durumlara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları istendi. CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen ise yarın İstanbul'da yağışlı havanın etkili olacağını belirtirken, 'Cuma yağış yok, cumartesi tekrar yağmurlu ve sıcaklık yarından itibaren yükseliyor pazar 19 derece.' ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre bugün yurdun genelinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Antalya, Isparta'nın güneyi, Burdur'un doğusu, Mersin çevreleri ile Akşam saatlerinde Adana, Osmaniye, Hatay kıyılarının, gece saatlerinde Edirne, Kırklareli, Konya'nın doğusu, Aksaray ve Nevşehir çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı, Tunceli, Erzurum, Bingöl, Muş, Ağrı ve Van çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Bu sabah ve gece saatlerinde Marmara ile iç kesimlerde yer yer sis ve pus olayı bekleniyor.

PROF. DR: ŞEN'DEN YAĞIŞ UYARISI! BÖLGE BÖLGE SIRALADI

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen yarın İstanbul'da yağışlı havanın etkili olacağını belirtirken, 'Cuma yağış yok, cumartesi tekrar yağmurlu ve sıcaklık yarından itibaren yükseliyor pazar 19 derece.' dedi.

Prof. Dr. Şen'in Twitter'dan yaptığı açıklama şu şekilde:

Haberin Devamı

Bugün Antalya, Isparta, Mersin Akşam Adana, Osmaniye, Hatay, gece Edirne, Kırklareli, Konya, Aksaray ve Nevşehir yağmurlu, Tunceli, Erzurum, Bingöl, Muş, Ağrı ve Van karla karışık yağmur ve kar yağışlı. Sıcaklık kuzey ve batı da artacak. Marmara Ege ve İç Anadolu’da sis olacak.

Perşembe Batı’da yağış var hafta sonu da devam edecek. Hafta sonu sıcaklıklar ortalamaya göre aşırı yükselir İstanbul 19 dereceye kadar çıkar.

Doğuda yağış kesiliyor ve sıcaklık artıyor. Haftaya salı sıcaklık ani düşüyor bu dalgalanma Trakya’da ve Anadolu’nun iç kesiminde kar yapabilir.

İstanbul bugün parçalı bulutlu sıcaklık 13 derece. Yarın akşam yağmur var. Cuma yağış yok, cumartesi tekrar yağmurlu ve sıcaklık yarından itibaren yükseliyor pazar 19 derece. Hafta sonu lodos deniz ulaşımını etkiler. Migren gibi baş ve romatizma ağrılarını artırır.

İZMİR, AYDIN VE MUĞLA'DA ŞİDDETLİ YAĞIŞA DİKKAT!

Meteoroloji'nin son değerlendirmelere göre; yarın öğle saatlerinden sonra İzmir’in güneyi ile Aydın ve Muğla’nın kıyı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Perşembe akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi beklenen kuvvetli yağışlarla birlikte ani sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Haberin Devamı

İstanbul, İzmir ve Muğla için peş peşe hava durumu uyarısı

Meteoroji Genel Müdürlüğü'nün 5 gün için yurt genelinde beklenen hava durumunu gösteren haritası...

Bazı illerde bugün için beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı ve az bulutlu 12
İstanbul: Parçalı bulutlu 12
İZMİR: Parçalı ve az bulutlu 17
Adana: Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde yerel olmak üzere sağanak yağışlı 20
Antalya: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren yerel olmak üzere sağanak yağışlı 18
Samsun: Parçalı bulutlu 15
Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu 14
Erzurum: Parçalı, yer yer çok bulutlu, zamanla karla karışık yağmur ve kar yağışlı 4
Diyarbakır: Parçalı, yer yer çok bulutlu 13

Haberin Devamı

BU VİDEO İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!