İstanbul havadan 99 Euro

Güncelleme Tarihi:

İstanbul havadan 99 Euro
Oluşturulma Tarihi: Şubat 09, 2008 00:00

Fabrikasından evine, toplantıdan oteline, hafta sonu tatiline gitmek isteyen 500 işadamı hava taksi helikopterleriyle gezmeye alıştı. Hava taksilerle 99 Euro'ya da İstanbul turu yaptırılıyor.

15 şirketin faaliyet gösterdiği hava taksiye işadamları yılda 10 milyon YTL harcamaya başladı. Medair Pazarlama Direktörü Emre Yıldız, zamanını trafikte harcamak istemeyen işadamlarının hava taksiyi tercih ettiğini söyledi.

TÜRKİYE’de 500 işadamı fabrikasından evine, toplantıdan oteline hava taksi helikopterleriyle gitmeye başladı. Saati 1500 Euro’dan başlayan hava taksi helikopterlerine yılda yaklaşık 10 milyon YTL ödeyen işadamları, yeni yatırım yapacakları bölgeleri de gökyüzünden gözlemliyor. Türkiye’de 15 şirketin faaliyet gösterdiği hava taksi sektörü de hızla büyüyor. Şehirlerarası seyahatlere de helikopter ile gitmeyi tercih eden işadamları yaz aylarında İstanbul’dan Antalya ve Bodrum gibi bölgelerine, kış aylarında ise Uludağ ve Bursa gibi yerlere seyahat ederken hava taksiyi kullanıyor. Türkiye’de sivil havacılığa kayıtlı 32 helikopterin bulunduğunu söyleyen Esas Holding şirketlerinden Medair’ın Satış ve Pazarlama Direktörü Emre Yıldız, "Bu helikopterlerin hepsi hava taksi hizmeti sunmuyor. Birçoğu özel kişilere ait. Ancak sektör hızla büyüyor. 2010 yılına kadar Türkiye’de kayıtlı helikopter sayısı 90’ı bulacaktır" dedi.

KIŞIN FABRİKAYA, YAZIN TATİLE: Emre Yıldız, hava taksi hizmetine 2006 yılında başladıklarını hatırlatarak, işadamlarının bu hizmete ilgi gösterdiğini belirtti. Sektörün son birkaç yıldır hızlı büyüme trendi yakaladığını anlatan Yıldız, şöyle konuştu: "İşadamları daha çok işlerine yetişmek için hava taksiyi kullanıyor. Çünkü fabrikalar genelde şehir dışında oluyor. Trafik sorunu da gittikçe büyüyor. Zamanını trafikte geçirmek istemeyen işadamları bu hizmetten yararlanıyor. Yaz aylarında hafta sonu Antalya ve Bodrum gibi bölgelere gitmek için kullanıyorlar. Kış aylarında helikopterler daha çok organize sanayi bölgelerinde geziyor. Saatlik ücreti bin 500 Euro’dan başlıyor."

BOĞAZ TURU 99 EURO: Helikopterleri son dönemlerde turizm amaçlı da kullanmaya başladıklarını söyleyen Yıldız, "Özellikle İstanbul’da boğaz turları çok tutmaya başladı. Kişi başı 99 Euro’ya 20 dakikalık boğaz turları yaptırıyoruz" dedi. Bu uygulamanın özellikle yabancı turistlerden de büyük ilgi gördüğünü belirten Yıldız, şu bilgileri verdi: "Yabancılar İstanbul’u havadan görmeyi istiyor. boğaz turları ve tarihi mekanları 20 dakikalık turlarla yabancılara gezdiriyoruz. Bu uygulama çok tuttu. Turizm amaçlı başka bölgelere de yöneleceğiz. Türkiye’nin havadan görülebilecek veya çok kısa mesafede gidip gelinebilecek turizm bölgelerine seferler düzenleyeceğiz."

FİYATLAR 1000 EURO’YA DÜŞER: Emre Yıldız, Medair olarak 2 helikopterleri bulunduğunu belirterek, "Bu helikopterleri ulaşım dışında birçok farklı alanlarda kullanabiliyoruz. Helikopterler hava ambulansı olarak da hizmet veriyor. Özellikle ulaşımda zorluk yaşanılabilen bölgelerde yaşanan kazalarda helikopter hizmeti veriyoruz. Bunun dışında özel günlerde helikopter kiralamak isteyenlerde oluyor" diye konuştu. Fiyatların önümüzdeki dönemde daha da düşeceği bilgisini veren Yıldız, "Sektör büyüdükçe rekabet artacak. Bu rekabet elbette tüketiciye yarayacak ve fiyat düşüşleri olacak. 2010 yılında fiyatlar 1000 Euro’ya kadar geriler" dedi.

İstanbul-Uludağ 299 Euro

MEDAIR İstanbul’dan Uludağ’a tarifeli helikopter seferlerine başlıyor. Medair’in yeni hizmeti çerçevesinde cuma ve pazar günleri İstanbul-Bursa Uludağ ve Bursa Uludağ-İstanbul arasında düzenli ve tarifeli helikopter seferleri gerçekleştirilecek. İstanbul Atatürk Havalimanı E Kapısı, Taksim ve Bostancı kalkış ve Bursa’da Uludağ Grand Yazıcı ile Bursa Nergis Heliport ise iniş noktaları olacak. 6 kişilik helikopterler ile karşılıklı olarak gerçekleştirilecek seyahatler 25 dakika sürecek. Seyahatin tek yön kişi başı fiyatları ise 299 Euro.

Rus petrol zengini Anadolu’yu 100 bin Euro’ya dolaştı

HOLLANDA, Fransa, Almanya, Rusya ve İngiltere’den gelen turistlerin helikopterle gezmek istediğini belirten Emre Yıldız, "Turistler sadece İstanbul’u değil birçok yeri helikopterle geziyor" dedi. Geçtiğimiz yıllarda Rusya’da petrol zenginlerinden birinin İstanbul’a gelip 100 bin Euro’ya helikopter kiraladığını söyleyen Yıldız, "Bu zengin işadamı İstanbul’u gezip, ardından100 bin Euro’ya Anadolu turu yaptı" diye konuştu.

Heliportlar kullanılamıyor

HAVA
taksi sektörünün gelişimi için heliportlara (helikopter alanı) ihtiyaç olduğunun altını çizen Emre Yıldız, şunları söyledi: "İstanbul’da 100 heliport var. Ancak bunların çoğu bakımsızlıktan kullanılamıyor. Yerel belediyelerin bu konuda çalışmaları var. Yerel belediyeler, oteller ve holding binaları yeni alanlar oluşturuyor. Bir heliport yapımı 50-70 bin YTL’yi buluyor. Bunlar çoğaldıkça hava taksi hizmeti de gelişecektir."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!