İstanbul 'da ÖSS önlemleri

Güncelleme Tarihi:

İstanbul da ÖSS önlemleri
Oluşturulma Tarihi: Haziran 16, 2006 11:50

İstanbul Valisi Muammer Güler, 18 Haziran Pazar günü yapılacak Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) nedeniyle, vatandaşlara “Cumartesi gecesi ağırlıklı olmak üzere öğrencilerin etkilenmemesi için lütfen gürültü yapmayın” uyarısında bulundu.

Haberin Devamı

İstanbul Valisi Muammer Güler ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, ÖSS sınavı öncesi uyarıcı ve hizmet anlamında alınan tedbirlere ilişkin bir basın toplantısı düzenledi. Güler, toplantıda yaptığı konuşmada, İstanbul'da ÖSS'ye 251 bin 801 öğrencinin katılacağını belirterek “Her türlü emniyet tedbirini almış durumdayız” dedi.
Sınav günü 06.00-09.00 saatleri arasında tüm semtlere İETT seferleri yapılacağını aktaran Güler, “Cumartesi gecesi ağırlıklı olmak üzere öğrencilerin etkilenmemesi için lütfen gürültü yapmayın” diyerek vatandaşları duyarlı olmaya çağırdı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da il genelinde alınan tedbirler konusunda bilgi verdi.
Gençlerin geleceklerini ilgilendiren bu önemli sınavda vatandaşlardan duyarlılık beklediğini ifade eden Topbaş, yönetici olarak bir dizi önlem aldıklarını anlattı.

Haberin Devamı

Sınav günü pazarcıların gürültü yapmasının engelleneceğini, okul çevrelerinde seyyar satıcıların bulundurulmayacağını söyleyen Topbaş, çeşitli yerlere bin adet “klakson çalmayın” yazılı pankart ve tabelalar asıldığını bildirdi.
Topbaş, İETT, İDO, tramvay ve metronun sınava girecek öğrenciler için ücretsiz sefer yapacağını ve sefer sayılarının artırılacağını kaydederek, özellikle sınav olacak yerlerde su kesintisi yapılmayacağını ve şantiye çalışmalarının durdurulacağını anlattı.

Çevreyle ilgili hassasiyete işaret eden Topbaş, eğlence yeri sahipleriyle toplantılar yapıldığını, gürültü kirliliğine sebep olan eğlence yerlerinin uyarıldığını, aksi takdirde faaliyetten mene kadar yaptırımlar uygulanacağını bildirdi.
Topbaş, mecbur kalınırsa bu tip yerlerde zaman kısıtlamasına da gidilebileceğini söyledi. Güler ve Topbaş, sınava girecek öğrencilere başarılar dileyerek özellikle gürültü kirliliği konusunda vatandaşların duyarlı davranmalarını istedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!