İstanbul’da gezmedik müze bırakmadı

Güncelleme Tarihi:

İstanbul’da gezmedik müze bırakmadı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2007 00:00

Galler Prensi Charles ve eşi Cornwall Düşesi Camilla Parker, dün beraberlerindeki heyetle birlikte İstanbul’da, Rahmi Koç Müzesi, Eyüp Sultan Camii ve Kariye Müzesi’ni gezdiler.

Müzede, Prens ve eşini, Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç ile holding yöneticilerinden Bülent Bulgurlu karşıladı. Müzeyi gezen, bir süre Rahmi Koç ile görüşen Prens ve eşi, ardından Haliç’ten tekneyle Eyüp Sultan Camii’ne geçtiler. Bu sırada başörtülü bir kadın, prens ve eşine ’Kafirler’ diye bağırdı. Camiye girerken heyetteki bütün kadınlar gibi, Camilla Parker da başını mavi eşarp ile örttü, çift camiyi ayakkabılarını çıkararak gezdi. Buradan, Bizans İmparatorluğu’nun doğduğu yer olarak kabul edilen Kariye Müzesi’ne geçen Prens ve eşini, Türkiye Ermenileri Patriği Mesrob Mutafyan, Türkiye Musevileri Hahambaşı İsak Haleva, İstanbul İl Müftü Yardımcısı Yusuf İzzettin Konuk, İstanbul Rum Patrikliği Genel Sekreteri Elpidoforos Lambriniadis, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ve Ayasofya Müzesi Müdürü Mustafa Akkaya karşıladı. Müzeyi gezen Prens ve eşi, daha sonra bir süre üç dinin temsilcileriyle sohbet ettiler. Prens ve eşi daha sonra uçakla Ankara’ya döndü.

Doya doya bak Charles

PRENS Charles’ın İzmir Ekonomi Üniversitesi öğrencilerinin tasarımlarının sergilendiği defilede çekilen fotoğrafını haberleştiren İngiliz The Sun Gazetesi, "Doya doya bak, Charles" başlığını kullandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!