İstanbul civarında kapalı yol yok

Güncelleme Tarihi:

İstanbul civarında kapalı yol yok
Oluşturulma Tarihi: Şubat 07, 2006 10:27

Haberin Devamı

Yoğun kar yağışı ve elverişsiz hava koşullarından etkilenen Marmara Bölgesi'ndeki yol durumuna ilişkin bilgi veren Kartal, E-5 Karayolu güzergahında bir aksaklık görünmediğini, ancak Çorlu istikameti, Silivri Değirmenköy ve Çanta Beldeleri, Çamurçeşme, Muratçeşme Hamitköy tesisleri ve civarında yoğun tipinin devam ettiğini söyledi.

Bu noktalarda tipi nedeniyle görüş açısının azalmasından kaynaklı sorunlar yaşandığını anlatan Kartal, İpsala-Yunanistan sınırı arasındaki yolun ise can ve mal güvenliği açısından tehlike arz etmesi nedeniyle kapalı olduğunu, Karayolları ekiplerinin söz konusu bölgede çalışmalarını sürdürdüğünü ifade etti. Kartal, şunları kaydetti:

“Diğer kesimlerde ve İstanbul civarında ise kapalı yol bulunmuyor. Ekiplerimiz sürekli çalışmaya devam ediyor, kar temizleme ve tuzlama çalışmaları yapıyor. Temel düşüncemiz, olağanüstü bir durum olmadığı sürece yolları kapatmamak. Öyle bir durum da şu an görünmüyor. Can ve mal güvenliği açısından risk söz konusu olmadığı sürece yol kapatmayacağız. AKOM'la koordineli olarak çalışmalarımıza devam ediyoruz.”

AKOM: KAR ŞİDDETİNİ ARTTIRDI

Haberin Devamı

AKOM'dan yapılan açıklamada, İstanbul'u etkisi altına alan kar yağışının yer yer tipi şeklinde devam ettiği, gece saat 02.00 sıralarında başlayan yağışın saat 03.30'da yoğunluğunu artırarak tüm bölgelerde etkili olmaya başladığı belirtildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı tüm ekiplerin saat 01.30'dan itibaren solüsyon ve tuzlama çalışmalarına başladığı, 05.00 itibariyle de küreme ve tuzlama çalışmalarına geçtiği anlatılan açıklamada, “23.00-06.00 saatleri arası yapılan çalışmalarda yaklaşık 5 bin 300 ton tuz, 350 ton solüsyon kullanıldı. İETT Asya-Avrupa Boğaz hattına 110 ek sefer koydu. Sabah saat 06.00 itibariyle İstanbul ana arterlerinde kapalı yol bulunmamaktadır” denildi.

Açıklamada, Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin 209 müdahale noktasında 1.830 ana arterde çalışmalarını sürdürdüğü ifade edilerek, ekiplerin mesai saati başlamadan önce kaldırımlar, otobüs durakları, meydanlar, vapur iskeleleri, okul önleri, hastane giriş ve çıkışlarında tuzlama ve küreme çalışmaları yaptığı kaydedildi.

Haberin Devamı

AKOM'un İstanbul'da oluşabilecek olumsuzluklar karşısında vatandaşları AKOMCELL mesajıyla uyardığı belirtilen açıklamada, sürücülerin emniyet şeritlerini kullanmamaları ve vatandaşların toplu ulaşım araçlarını tercih etmeleri istendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!