İstanbul-Ankara yolu trafiğe açıldı

Güncelleme Tarihi:

İstanbul-Ankara yolu trafiğe açıldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 1999 00:00

Haberin Devamı

Ankara-İstanbul yolunun Bolu-Düzce arasındaki kesiminde deprem nedeniyle meydana gelen bozulmalar giderilerek yol tümüyle ulaşıma açıldı. Alternatif olarak kullanılması öngörülen eski Ankara-İstanbul yolu da kullanıma hazır hale getirildi.

Karayolları Genel Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, 12 Kasımda merkez üssü Düzce olan deprem sonrasında, Ankara-İstanbul yolunun Bolu Dağı Bakacak mevkiinde meydana gelen heyelan nedeniyle Ankara-İstanbul yönünde yaklaşık 200 metrelik bir kesimin ulaşıma kapandığı hatırlatıldı.

Bu kesimin İstanbul'dan Ankara'ya geliş yönündeki şeridinde sürdürülen genişletme çalışmalarının tamamlanarak trafiğin iki yönlü olarak geçişine imkan sağlandığı kaydedilen açıklamada, alternatif olarak kullanılması önerilen eski Ankara-İstanbul yolunun da acil durumlarda kullanılmak üzere ulaşıma hazır hale getirildiği belirtildi. Ağır tonajlı araçların Ankara-Eskişehir-Bilecik-Sakarya güzergahını kullanmaları önerilen açıklamada, Ankara-İstanbul yolunun Bolu-Düzce arasındaki kesiminde deprem nedeniyle meydana gelen bozulmaların giderildiği ve yolun tümüyle ulaşıma açıldığı kaydedildi. Sürücüler, karayollarının yapım, bakım ve onarım çalışmaları sürdürülen kesimlerinde yavaş gitmeleri, trafik işaret ve işaretçilerine uymaları, araçlarda takoz, çekme halatı bulundurmaları, aşırı yağış alan yörelerde ani heyelan ve çökme olaylarına karşı dikkatli olmaları konusunda da uyarıldı.

Viyadükte çatlak oluştu

Düzce depremi, Ankara-İstanbul otoyolunun inşaat halindeki Gümüşova-Gerede kesiminde, kullanılmayan viyadükte çatlak oluşturdu. Yapımı Astaldi-Bayındır ortaklığınca yürütülen viyadükteki ayaklardan birinin üzerinde boydan boya çatladığı çıplak gözle bile fark ediliyor. Yetkililer, köprü ve viyadüklerde oluşacak bir çatlağın yayılmaması amacıyla ‘deprem söndürücü’ adı verilen takozlar yerleştirildiğini belirterek viyadük fotoğrafındaki çatlak görüntüsünün, bu ‘‘deprem söndürücü’’ takozlardan birinin gördüğü hasar olabileceğini ifade ettiler.

Cihat AKA/ANKARA

Yunan TV'si ilaç kampanyası başlattı

17 Ağustos depreminin ardından yaşanan ikinci deprem Yunanistan'ı yine harekete geçirdi. Yunan televizyonları deprem bölgesinden canlı bağlantılar kurarken, Alpha SKY televizyonu, Türk depremzedeler için ilaç kampanyası başlattı. Ekrana Türkçe ‘‘Geçmiş olsun’’ diye yazan SKY televizyonu, Yunanlı ünlü şarkıcı Dalaras'ın seslendirdiği ‘‘Sen İsa ben Allah diyorum. Sen Türk'sün ben ise Yunanlı ikimiz de aynıyız’’ sözlü şarkıyı da çaldı. SKY televizyonu Yunan halkının Türklerin yanında olduğunu da duyurdu.

İtalya: Bu defa kurtarma mükemmel

DÜZCE'de meydana gelen 7.2 şiddetinde ki depremden hemen sonra bölgeye ulaşan İtalyan yardım ve kurtarma ekipleri ile basını, kurtarma ve enkaz kaldırma çalışmalarını çok seri ve kusursuz buldu. İtalyan basını, ‘‘Ağustos faciasındaki çaresizlikten eser kalmamış. Yetkililer olası bir depreme karşı iyi hazırlanmışlar’’ yorumunu yaptı. Bu arada İtalyan RAİ GR2 radyosuna konuşan İtalyan Sismolog Calvino Gasparini ‘‘Meslektaşım Ahmet Işıkara'nın kaygılarını haklı buluyorum. Büyük bir deprem ilerki yıllarda kaçınılmaz’’ dedi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!