İstanbul Adliyesi'nde Can Atalay arbedesi

Güncelleme Tarihi:

İstanbul Adliyesinde Can Atalay arbedesi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2023 19:29

Anasaya Mahkemesi'nin (AYM) hak ihlali kararı verdiği Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay için mahkemenin kararı beklenirken kaleme girmek isteyen TİP Genel Başkanı Erkan Baş ve TİP milletvekillerinin de aralarında bulunduğu avukatlarla güvenlik personeli arasında arbede yaşandı.

Haberin Devamı

Anayasa Mahkemesi'nin 'Hak ihlali' kararı verdiği Türkiye İşçi Partisi Hatay Milletvekili Can Atalay'la ilgili İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nden bugün de karar çıkmadı. Mahkemenin Can Atalay kararını bekleyen TİP Genel Başkanı Erkan Baş, milletvekilleri Sera Kadıgil ve Ahmet Şık'ın da aralarında bulunduğu avukatlar İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi kalemine girmek istedi. Güvenlik görevlileriyle avukatlar arasında arbede yaşandı. Güvenlik personelleri koridor kapısını tutarak engellerlerken, avukatlar ve milletvekilleri ise kapıyı aşıp mahkeme kalemine gitmeye çalıştı. Arbede sonrasında çevik kuvvet polisleri de güvenlik önlemi aldı. 

İstanbul Adliyesinde Can Atalay arbedesi

Haberin Devamı

"BEKLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ"

Mahkemenin 6 gündür Anayasa Mahkemesi kararını ayaklar altına aldığını söyleyen TİP Milletvekili Sera Kadıgil, yaşanan arbedenin sorumlusunun idari müdür olduğunu ve tek amaçlarının kaleme girip bilgi almak olduğunu belirterek "Biz buradayız. Herkesin bilmesini isterim ki, az önceki nümayişin sebebi, ne buradaki avukatlardır, ne milletvekilleridir, ne de hatta buradaki memurlardır. Buradaki nümayişin nedeni idari müdürdür. Biz buraya geldik, yanımızda 50 tane avukat meslektaşımı var. 3 milletvekiliyiz birisi benim genel başkanım. Tek amacımız kaleme girip, normal vatandaş gibi bu bizim en doğal hakkımız, kalemden bilgi almaktı. milletkekilleridir,   Türkiye İşçi Partisi olarak beklemeye devam edeceğiz. Can Atalay'a özgürlük" dedi. Kadıgil'in sözleri grup tarafından alkışlandı. Avukatlar, adliye koridorunda mahkemenin kararını beklemeye devam ediyorlar. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!