İstanbul adliyelerinde 190 gözaltı

Güncelleme Tarihi:

İstanbul adliyelerinde 190 gözaltı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 15, 2016 21:01

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu savcılarından Gökalp Kökçü tarafından yürütülen “15 Temmuz darbeye teşebbüs” soruşturması kapsamında İstanbul Adalet Sarayı ve Gaziosmanpaşa Adliyesi’nde görev yapan 129 memur ile Bakırköy Adalet Sarayı’nda görev yapan 44 memur hakkında gözaltı kararı verildi. 

Haberin Devamı

Dün sabah, sivil polisler Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na gelirken, binanın önünde de çok sayıda sivil araç bekletildi. Saat 08.30 sıralarında başlatılan operasyonda gözaltına alınan memurlar emniyete götürüldü. Memurların çalıştıkları savcılık ve mahkeme kalemlerinde aramalar yapıldı, bilgisayarlar incelendi. 

Yapılan aramalarda ele geçirilen deliller de gerekli incelemenin yapılması için emniyete götürüldü. Öğle saatlerinde arama işlemlerinin başladığı Bakırköy Adalet Sarayı’nda 44 kişi gözaltına alınırken, operasyon adreslerinden biri olan Büyükçekmece Adliyesi’nde ise
17 kişi gözaltına alındı.

Muş’taki soruşturmada gözaltına alınan 3 hâkim ve 4 cumhuriyet savcısı, serbest bırakıldı.

Kocaeli’ndeki FETÖ soruşturmasında gözaltına alınan eski Kocaeli İl Emniyet Müdür Yardımcısı Ali Şahinli, şube müdürleri ve amirlerin de aralarında bulunduğu 18 kişi adliyeye sevk edildi.

Haberin Devamı

Van’da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve mahkemeye çıkarılan 10 işadamından 9’u tutuklandı.

Samsun’da gözaltına alınan 15’i avukat 16 şüpheli dün adliyeye sevk edildi.

Çankırı’da gözaltına alınan 25 polisten 22’si tutuklandı.

Giresun’da, 12 polis gözaltına alındı. 5 hâkim, emniyetteki işlemlerinin ardından Giresun adliyesine sevk edildi. Hâkimler, çıkarıldıkları mahkeme tarafından adli kontrol şartıyla serbest kaldı.

TRABZON’da FETÖ/PDY’ye yönelik operasyonda gözaltına alınan 24 kişiden eski AK Parti Trabzon Milletvekili Prof. Dr. Aydın Bıyıklıoğlu ve Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde (KTÜ) görevli 16 akademisyenin emniyetteki sorguları dün sabah tamamlandı. Şüpheliler adliyeye sevk edildi. 11 gündür gözaltında bulunan Bıyıklıoğlu’nun üzerindeki gömleği ve hayli bitkin olması dikkat çekti.

‘GÖLGE İMAM’ TUTUKLANDI

Kırklareli’nde FETÖ’nün ‘gölge imamı’ olarak adlandırılan Salih Zeki Velioğlu, kapatılan Lüleburgaz İş Adamları Derneği Başkanı Ali Çukur ile Fatih Koleji Müdürü Muharrem Akbulut ve mali müşavir İbrahim Tuncel çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

SAVCI KAÇAMADI

DARBE girişimi ardından hakkında yakalama kararı çıkarılan Erzurum Cumhuriyet Savcısı Ekrem Beyaztaş (46), Suriye’ye kaçmaya çalışırken Kilis’te yakalandı. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) tarafından görevden uzaklaştırılan Ekrem Beyaztaş’a ulaşılamadı. Önceki gece devriye görevi yapan askerler, Suriye’ye kaçak olarak geçmeye çalışan bir kişiyi yakaladı. İl Jandarma Komutanlığı’na götürülen kişinin Beyaztaş olduğu anlaşıldı. (DHA)

Haberin Devamı

Melikşah’ta 73 kişi adliyelik

Kayseri’de, FETÖ/PDY’ye yönelik soruşturma kapsamında kapatılan Melikşah Üniversitesi’nde görevli akademisyen ve üniversite yöneticilerinin de aralarında olduğu 73 kişi adliyeye sevk edildi.

Kütahya’da akademisyen ve öğretmenlerden oluşan 7 şüpheli tutuklandı. Bu isimler arasında, örgütün ‘üniversite imamı’ da olduğu öne sürülen Dumlupınar Üniversitesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Cemalettin D. ile ‘kurum imamları’ olduğu iddia edilen öğretmenler Mehmet Y., Halil İbrahim A., Ali A., İbrahim K., Cengiz Ö. ve Mustafa B. de var.

Bayburt’a gözaltına alınan bir savcı, serbest bırakıldı.

Konya’nın Akşehir ilçesinde adliyeye sevk edilen 7 kişiden 5’i tutuklandı.

Haberin Devamı

Bursa’da, 2’si İmralı Cezaevi’nde görevli, 1 yüzbaşı ile 2 astsubay gözaltına alındı.

Antalya’da, Akdeniz EDAŞ’ta çalışan 3 kişi ile Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görevli doktor M.E. gözaltına alındı.

Malatya’da 21 polis adliyeye sevk edildi.

Şanlıurfa’nın Hilvan ilçesinde 23 öğretmen açığa alındı.

Sakarya’daki FETÖ operasyonunda Sakarya Demokrasi ve Gelişim Platformu üyesi 12 kişi gözaltına alındı.

Kars’ta, adliyeye sevk edilen 16 polisten 3 komiser, 3 komiser yardımcısı ve 9 polis tutuklandı.

Uşak’ta gözaltına alınan 25 sağlık personelinden 12’si adliyeye sevk edildi.

Çorum’da aralarında Lokman Hekim Derneği üyeleri ile sağlık çalışanlarının yer aldığı 12 kişi adliyeye sevk edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!