İstanbul 3 gün kar altında

Güncelleme Tarihi:

İstanbul 3 gün kar altında
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2010 00:00

Trakya’da etkili olan kar yağışı hızı saatte 90 km’ye çıkacak poyraz-la bu sabah İstanbul’a ulaşacak.

Haberin Devamı

İŞTE 5 GÜNLÜK HAVA TAHMİNİ

VALİ GÜLER'DEN SON UYARI / WEB TV

MARMARİS'TE DALGA BOYU 3 METREYİ BULDU  

BODRUM'DA 50 İŞYERİNİ SU BASTI          

7 METRELİK DEV DALGALAR GELİYOR / WEB TV  

 
 


Avrupa yakasında başlayacak kar yağışı akşama doğru İstanbul’un tamamını etkisi altına alacak.

İSTANBUL’da 3 gün boyunca etkili olacak kar yağışı nedeniyle kırmızı alarm verildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, şiddetli kar beklentisi nedeniyle tüm birimleriyle alarma geçti. Vali Muammer Güler, özellikle vatandaşları don ve buzlanmaya karşı tedbirli olmaları konusunda uyarıp zincirsiz araçlara izin verilmeyeceğini bildirdi. Dün akşamdan itibaren yüksek yerlerde başlayan kar yağışının bugün ve yarın tipi şeklinde görüleceğini belirten Vali Güler, rüzgarın hızının, 60-70 zaman zaman 90 kilometreye kadar çıkacağını söyledi.

20 santimi bulacak İstanbul’-da ‘örtü’ şeklinde kar yağışının 3 yıldır görülmediğini hatırlatan Güler, meteorolojik tahminlere göre, kar yağışlarının ‘örtü’ teşkil edecek tarzda yağacağını belirtti. Yüksek kesimlerde kar kalınlığı 20 santimetreyi bulacak. Hava sıcaklığı bugün en düşük -1, yarın -3, Pazartesi -4 derece olması bekleniyor. Vali Güler, “Özellikle Hadımköy gişelerden itibaren, Mahmutbey gişelerinden olan kısımda TEM’de, Avcılar’da E-5 TEM’de yaşanacak aksamalara gerekli müdahaleyi yapacağız. Ekiplerimiz, ilgili kuruluşlarımız uyarılmışlardır” diye konuştu.

Çanakkale Boğazı Olumsuz hava tüm yurtta da etkili oluyor. Çanakkale’de öğle saatlerinde başlayan kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Görüş mesafesi 100 metreye kadar düştüğü Çanakkale geçişi gemi geçişlerine kapatıldı. Yoğun kar yağışının sürdüğü Bursa’nın, Ankara ve Eskişehir ile ulaşımını sağlayan İnegöl-Bursa karayolunda kayan araçlar yüzünden uzun kuyruklar oluştu. Antalya’da ise yağış ve öğleden sonra başlayan fırtına yaşamı olumsuz etkiledi. Kent merkezinde cadde ve sokaklarda su birikintileri nedeniyle araç sürücüleri güçlük yaşadı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!