İşsiz baba kızına hayat verdi

Güncelleme Tarihi:

İşsiz baba kızına hayat verdi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2008 10:54

KAYSERİ'nin Yahyalı İlçesi'nde oturan ve 3 yıldır iş bulamadığı için ailesini geçindirmekte zorlanan yeşil kartlı 33 yaşındaki Savaş Can, böbrek hastası kızı 7 yaşındaki Gizem Can'a bir böbreğini verip yaşama döndürdü.

Haberin Devamı

Akdeniz Üniversitesi Organ Nakli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi'nde Doç. Dr. Alihan Gürkan ve ekibi tarafından gerçekleştirilen ameliyatta, Savaş Can'dan alınan böbrek, kızı Gizem Can'a başarıyla nakledildi. Doktorları, her iki hastanın sağlık durumunun da iyi olduğunu açıkladı. Baba Savaş Can, “İşsizlik nedeniyle Gizem'e arzu ettiğim hayatı yaşatamıyorum, kızıma böbreğimi verip can olmak istedim” dedi.

Kızının doğduğu günden beri ‘Sistinozis’ adı verilen genetik böbrek hastalığının pençesinde olduğunu kaydeden baba Can, “Annesi Yasemin ve ben hayatımızın 7 yılını kızımızın tedavisi için verdik. Ancak son çarenin nakil olduğunu öğrenince yarış halinde böbreğimizi vermek için çaba harcadık. Şimdi benim böbreğim kızıma nakloldu. Çok mutluyum” diye konuştu.

Haberin Devamı

Tam üç yıldır çalışmadığını ve iş bulamadığını, üç aydır Antalya'da yaşamak zorunda kaldıklarını, ve kızının takiplerinin yapılması için en az 6 ay daha burada kalmaları gerektiğini belirten baba Savaş Can, “İşsiz bir baba olarak yapabileceğimi yaptım ve organımı verdim. Tek isteğim kızımın yaşaması. Eğer iş bulup çalışamazsam, yardım da olmaz ise Gizem yeniden ölümle burun buruna gelecek. Biriken borç ve kızımın ilaç alımı için işe ihtiyacım var” diye konuştu.

Kızının ‘Cystagon’ isimli ilacı düzenli olarak almaması durumunda yeniden böbreksiz kalabileceğini belirten Savaş Can, “Çünkü bu hastalık nedeniyle bünyenin ürettiği sistim adlı maddeyi ancak bu ilaç kullanılırsa vücut atabiliyor. Aksi halde kızım yeniden böbreksiz kalabilir. Yurt dışından gelen bir aylık Cystagon'un 325 euro olduğunu düşünürsek Gizem'in hayatının ne kadar zor olduğunu tahmin edebilirsiniz” dedi.

Gizem Can ve ailesi, 3 aydır Akdeniz Böbrek Hastaları Derneği'nde misafir olarak kalıyor. Ailenin hiç bir gelirinin olmadığını ifade eden Dernek Başkanı Mehmet Şahan, “Dernek ve hayırsever vatandaşlarımızın yardımı ile böbrek hastası aileye yardım edip ikametlerini sağlıyoruz” dedi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!