İsrail'in Gazze operasyonları sürüyor

Güncelleme Tarihi:

İsrailin Gazze operasyonları sürüyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 03, 2008 16:59

İsrail ordusunun,Gazze Şeridi'ndeki operasyonları sürüyor. Gazze kentinde, daha önce öldürülen bir İslami Cihad liderinin evine füze saldırısı düzenlendi.

Han Yunus'ta sabahın erken saatlerinde vurulan evde ve karşılıklı çatışmalarda ölenlerin sayısı 7'ye çıkarken,
bir bebeğin de çok ağır yaralandığı belirtildi.

Yerel kaynaklar ve görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, bir İsrail F-16'sı, öğleden sonra Gazze'nin Tel El Hava bölgesinde, 2006 yılı mart başında öldürülen İslami Cihad lideri Muhammed Dahduh'un (Ebu Velid) evine füze saldırısı düzenledi. Ancak evin boş olduğu bildirildi. Ancak, patlamanın etkisiyle bazı Filistinlilerin yaralandığı öğrenildi.

Han Yunus'taysa İsrail'in füze saldırısı ve operasyonları sürüyor. İsrail ordusu, devam eden Kassam saldırıları ve Aşkelon'a bir "Katyuşa" füzesi atılmasından sonra, Gazze Şeridi'ne bir diğer hava saldırısında bulunulduğunu bildirdi. Katyuşa, Aşkelon'un kuzeyinde açık alana isabet etmişti.

Ordu radyosu, atılan füzenin "Grad" tipi bir Katyuşa olduğunu duyurdu. Gazze'deki yerel kaynaklar, Han Yunus'un Karara bölgesinde bir grup Filistinliye düzenlenen füze saldırısında, biri çok ağır 3 çocuğun yaralandığını bildirdi. Yaralı çocukların hastaneye kaldırıldığı ve aralarından durumu çok ağır olanın yaşam destek ünitesine bağlandığı öğrenildi.

Han Yunus'ta sabah saatlerinde vurulan evden, evin kızı da ölü olarak çıkarıldı. Han Yunus'ta, sabah başlayan, hava destekli İsrail operasyonunda ölenlerin sayısı 7'ye yükselirken, böylece aynı aileden 4 kişi hayatını kaybetmiş oldu. Ölenlerin, evde bulunan anne Kerime Feyyad (55), oğulları Sami Hamdan Feyyad (23) ile Ahmed Feyyad (32) ve Esma Feyyad (22) olduğu bildirildi.
Han Yunus'taki füze saldırısı ve çatışmalarda, 20'ye yakın kişinin de yaralandığı belirtiliyor.

NABLUS'TA OPERASYON

Öte yandan İsrail Ordusu, Batı Şeria'daki Filistin kenti Nablus'ta da operasyon yapıyor. Yerel kaynaklar, İsrail askerlerinin, dün gece yaklaşık 70 zırhlı araçla her yönden Nablus'a girdiğini; kentin Eski Beldesi ve mülteci kamplarında operasyonlar yaptığını belirtti.
Verilen bilgilere göre, Nablus'taki operasyonlarda, 30'dan fazla Filistinli yaralandı; öğle saatleri itibarıyla 13 kişi de tutuklandı.
Askerlerin, Rafidiye ve Vatani hastanelerini de abluka altına aldıkları ve hastaneye gelenler arasında aradıkları isimlerin olup olmadığını kontrol ettikleri bildirildi. Bu arada bir ambulansa da ateş açıldığı, ambulansta bulunan sağlık görevlilerinden birinin askerlerce hırpaladığı kaydedildi.

Eski Belde'deki bazı dükkanların, askerlerce tahrip edildiği, bir ailenin evinin de kuşatılarak aile üyelerinin bir odada toplandığı, evin karakol olarak kullanıldığı bildirildi.

Bu arada, Nablus'ta Filistinli militanların bir İsrail askeri jipinin altına patlayıcı yerleştirdikleri öğrenildi, görgü tanıkları jipin yandığını, ancak askerlere bir şey olmadığını belirtti.

İsrail askerlerinin, Nablus'un kuzeyinde, içinde patlayıcıların bulunduğu bir gizli depo ortaya çıkardıkları, patlayıcıların kullanılmaz hale getirildiğini de ifade edildi.

İsrail askerlerinin, Batı Şeria'daki bir diğer Filistin kenti Tulkarem'in güneyinde, Farun kasabası yakınlarında 18 yaşında bir gence ateş açarak, ayağından yaraladıkları öğrenildi. Yaralı Filistinlinin sağlık görevlilerince tedavisinin de engellendiği ve askerlerce alınarak, yakınlardaki bir İsrail askeri kontrol noktasına götürüldüğü bildirildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!