İsrail tankları Beyt Hanun'a girdi

Güncelleme Tarihi:

İsrail tankları Beyt Hanuna girdi
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 2004 23:29

İsrail'in Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Beyt Hanun'a girdiği bildirildi.

İsrail devlet radyosu, ordu kaynaklarına dayandırdığı haberinde, İsrail birliklerinin, İsrail topraklarına yöneltilen Kassam tipi füzelere engel olmak amacıyla Beyt Hanun'a girdiğini açıklarken, Filistinli güvenlik yetkilileri, birçok tankın Beyt Hanun'a girdiğini belirtti.

Bu arada Filistinli yetkililer, Refah mülteci kampında İsrail askerleriyle Filistinler arasında çıkan çatışmada, biri ağır 4 Filistinlinin yaralandığını duyurdu.

ŞİN BETH

İsrail asker radyosundaki haberde, İsrail iç güvenlik servisi Şin Beth'in Başkanı Avi Dichter'in, sadece Hamas'ın ruhani lideri Şeyh Ahmed Yasin'in öldürülmesine karşı çıktığı, bütün Hamas yönetiminin ortadan kaldırılmasından yana tavır aldığı belirtildi.

Haberde, geçen hafta toplanan güvenlik kabinesinde Şeyh Yasin'in öldürülmesine yeşil ışık yakıldığı belirtilirken, terörle mücadeleden sorumlu Şin Beth'in Başkanı Dichter'in, gruba ölümcül bir darbe vurmak amacıyla bütün Hamas yönetiminin ortadan kaldırılması için fırsat kollanmasının daha iyi olacağını düşündüğünü ifade ettiği kaydedildi.

Şeyh Yasin, Eylül 2003'te bir saldırıdan, sağ omzundan yaralanarak kurtulmuştu.

AYETULLAH SİSTANİ

Öte yandan Iraklı Şii lideri Ayetullah Ali Sistani, Hamas'ın ruhani lideri Şeyh Ahmed Yasin'in öldürülmesini kınadı.

Sistani'nin Necef'teki bürosundan yayımlanan açıklamada, "Arap ve İslam dünyasının evlatlarını, hakların geri verilmesi ve gasp edilen toprakların özgürleştirilmesi için çok çalışmaya, birleşmeye ve safları sıklaştırmaya çağırıyoruz" ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, "işgalci Siyonist varlığın, Filistin halkının kahramanlarından biri olan Ahmed Yasin'i öldürerek çirkin bir suç işlediği" belirtildi.

RABAT'TA GÖSTERİ

Bu arada Fas'ın başkenit Rabat'ta 600 kadar Faslının, Şeyh Yasin'in öldürülmesini protesto etmek amacıyla gösteri düzenlediği bildirildi.

Filistin Yönetimi temsilciliğinin önüne gelen göstericilerin, "Yasin, rahat uyu, mücadeleye biz devam edeceğiz", "Şehit düşme operasyonları özgürlük yoludur" şeklinde sloganlar attıktan sonra olaysız dağıldığı belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!