İsrail saldırısında yine bir bebek öldü

Güncelleme Tarihi:

İsrail saldırısında yine bir bebek öldü
Oluşturulma Tarihi: Mart 05, 2008 09:10

İsrail askerlerinin, Gazze Şeridi'nin güney kesimine yakın Han Yunus'a, zırhlı araçlarla sınırlı düzenlediği operasyonda çıkan çatışmada 1 kız bebek öldü, 2'si çocuk, 3'ü El Fetih'in El Aksa Şehitleri Tugayları'nın militanı olmak üzere 7 kişi yaralandı. İsrail askerleri operasyonda, bir İslami Cihad liderini de ele geçirdi.

Görgü tanıklarının verdiği bilgiye göre askerler, 20-25 kadar zırhlı ciple Han Yunus'un doğu kesiminde, Alkarara bölgesine girdi, İslami Cihad'ın askeri kanadı Saraya El Kuds liderlerinden Yusuf Semiri'nin evini kuşattı ve teslim olması çağrısında bulundu.

Bölgedeki militanlarla askerler arasında çıkan çatışmada, çevredeki evlerden birinde bulunan Emire Ebu Asır adlı 1 aylık bir kız bebek vurularak öldü, bir yaşlı kadınla 2 çocuğun yanısıra, El Fetih'in El Aksa Şehitleri Tugayı'nın 3 militanının da aralarında olduğu toplam 7 kişi yaralandı.

İsrail askerlerinin, 2 saat kadar süren operasyonda Yusuf Semiri ile bir kişiyi daha alarak bölgeden çekildikleri kaydedildi.
İslami Cihad'ın El Kuds Tugayları Sözcüsü Ebu Ahmed de askerlerin eve baskın düzenlediğinde, Yusuf Semiri'nin evde bulunduğunu ifade etti ama kendisiyle irtibat kuramadıklarını, durumu hakkında bir belirsizlik olduğunu söylemekle yetindi.

Evden 2 kişinin kaçırıldığını belirten Ebu Ahmed, bunların kim olduğuyla ilgili bilgi vermedi, özel timlerin önce Filistinli kılığında bölgeye girdiklerini, hemen ardından ciplerin geldiğini ve operasyona tankların ve savaş uçaklarının da destek verdiğini kaydetti.
Sözcü, El Kuds Tugayları militanlarının, ciplerden birini roketatarla vurduğunu öne sürdü.

İsrail ordusu ise askerlerin yerel saatle 20.00 sıralarında bölgeye girdiğini ve Filistinli silahlı militanlarla çatışma çıktığını açıklarken, operasyonun, güvenlik çitleri yakınında düzenlenen olağan faaliyetlerden olduğunu, birkaç gün önce düzenlenen operasyonla bir bağlantısı bulunmadığını bildirdi.

İsrail ordusunun, sabah saatlerinde Gazze Şeridi'nin kuzeyine düzenlediği füze saldırısında da Hamas'ın İzzeddin El Kassam Tugayı militanlarından 3'ü ölmüştü.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!