İsrail hırçınlaşıyor

Güncelleme Tarihi:

İsrail hırçınlaşıyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 12, 2012 00:00

İsrail, 1973’ten bu yana ilk kez dün Suriye’ye uyarı ateşi açtı. Başbakan Netanyahu, Gazze Şeridi’ni tehdit etti. Tel Aviv’in, İran’ı nükleer füzeyle vuracağı da öne sürüldü.

Haberin Devamı

OCAK ayında düzenlenecek genel seçimlere hazırlanan İsrail’de hükümet, dün üç cephede birden tansiyonu yükseltecek adımlar attı.

GOLAN: İsrail ordusu, Golan Tepeleri’nde ilan ettiği askeri bölgeye havan mermisi isabet etmesi nedeniyle Suriye’ye uyarı ateşi açtı. Sınır hattında en son 1973 yılındaki Yom Kippur Savaşı’nda ateş açılmıştı. İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak, “Suriye’den bir mermi daha düşerse misliyle yanıt veririz” dedi.

İRAN: İngiliz Sunday Times gazetesine göre İran’ın Kum kenti yakınlarındaki Fordov uranyum zenginleştirme merkezi, yeraltında konvansiyonel hava bombardımanından etkilenmeyecek derinliğe taşındı. İsrail şimdi özel kuvvetlerle bir kara harekatı düzenlemeyi veya 1 kilotonluk nükleer başlık taşıyan bir Jericho-3 füzesiyle tesisi vurmayı planlıyor.

Haberin Devamı

GAZZE: İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Gazze Şeridi’ne yönelik daha da büyük bir operasyon gerçekleştirmeye hazır olduklarını açıkladı. Netanyahu, “Dünya şunu anlamalı ki İsrail, kendisine yönelik saldırı girişimleri karşısında boş durmayacaktır” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!