İsrail: Her türlü yardıma hazırız

Güncelleme Tarihi:

İsrail: Her türlü yardıma hazırız
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2011 00:00

İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak, deprem nedeniyle Türkiye’ye “Hertürlü yardımın sağlanması için” talimat verdi.

İsrail gazetelerinin internet sitelerinde yer alan habere göre Barak bu talimatı, Bakanlığın Siyasi-Askeri İşler Dairesi Başkanı Amos Gilad’a verdi. İsrail Genelkurmay Başkanı Benny Gantz’ın da, İsrail ordusuna, deprem bölgesine bir ekip gönderilmesi olasılığı karşısında gerekli hazırlıkların yapılması talimatını verdiği bildirildi.

Obama: Omuz omuzayız

İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres, de Van’da yaşanan depremin ardından Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü arayarak üzüntüsünü bildirdi.
ABD Başkanı Barack Obama, deprem dolayısıyla hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dileklerini bulundu. Beyaz Saray’dan yapılan yazılı açıklamaya göre Obama, “Düşünce ve dualarımız depremden etkilenen bölgeye yardım götürmeye çalışan cesur erkek ve kadınlarla birlikte. Bu zorlu zamanda müttefikimiz Türkiye ile omuz omuza duruyoruz ve Türk yetkililere yardıma hazırız” ifadelerini kullandı.
İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague de deprem mesajında, “Birleşik Krallık, Türk yetkililerden gelecek herhangi bir talep doğrultusunda yardıma hazırdır. Bu zor zamanda Türkiye’nin yanındayız” dedi.

Japonya’nın Ankara Büyükelçisi Kiyoshi Araki de, Japon Hükümeti’nin gereken her türlü yardımda bulunmaya hazır olduğunu bildirdi.
Yunanistan Dışişleri Bakanı Dimitri Druças, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nu bizzat arayarak yardımda bulunabileceklerini söyledi. Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ve Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani de geçmiş olsun mesajı yolladı.

19 ülkeden yardım teklifi

Türkiye’ye içlerinde ABD, İsrail, İngiltere, Almanya, Yunanistan, Pakistan, Ukrayna, Rusya, Kanada, Polonya, Macaristan, İsviçre ve Güney Kore’nin de bulunduğu 19 kadar ülkeden yardım teklifi geldi. Azerbaycan, deprem bölgesine ilk dış yardımı gönderen ülke oldu. Diplomatik kaynaklar, gelen teklifler karşısında teşekkür edildiğini ve bunların not edildiğini kaydettiler.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!