Ä°srail bulduzerleri Filistin hükümet binasında

Güncelleme Tarihi:

İsrail bulduzerleri Filistin hükümet binasında
OluÅŸturulma Tarihi: Haziran 28, 2002 11:16

İsrail'in Filistin kentlerine yönelik baskı ve kuşatmaları devam ederken, İsrail askeri buldozeri içerde saklanan Filistinlilerin teslim olması için 4 gündür ateş altında tuttuğu El Halil'deki Filistin hükümet binasının duvarını yıkmaya başladı.

Haberin Devamı

Görgü tanıkları, Ä°srail askeri buldozerinin, istihkam edilmiÅŸ 4 katlı binanın duvarını zorlayarak yıkmaya baÅŸladığını ve patlama sesleri duyulduÄŸunu açıkladı.Â

Ä°srail helikopterleri, 4 gündür ateÅŸ altındaki binaya daha önce füze saldırısında bulunmuÅŸtu. Ä°srailli yetkililer, aranan 15 kiÅŸinin de aralarında bulunduÄŸu 40 kadar kiÅŸinin binada olduÄŸunu belirtiyor.Â

Bu arada İsrail asker ve polisleri, Kudüs, Beytüllahim ve El Halilköylerinde dün gece, terörist eylemlere karıştıkları zannıyla 6 Filistinlinin tutuklandığını açıkladı. 

Filistin yerleşim birimlerine yönelik İsrail baskısı devam ederken, dün de Kalkiliye'de İsrail askerleri bir grup Filistinli çocuğa ateş açmış, çocuklardan 3'ü yaralanmıştı. Yaralılardan 9 yaşındaki bir çocuğun başından isabet aldığı ve durumunun ağır olduğu bildiriliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!