Isparta'da öğrenciye dayak iddiası

Güncelleme Tarihi:

Ispartada öğrenciye dayak iddiası
Oluşturulma Tarihi: Kasım 12, 2009 12:10

ISPARTA'da hiperaktif olduğu belirtilen 3'üncü sınıf öğrencisi 10 yaşındaki B.A.'nın, öğretmeni Y.Y. tarafından dövülürken, burnunun kanadığı iddia edildi. Çocuğun annesinin şikayeti üzerine İl Milli Eğitim Müdürlüğü inceleme başlattı.

İlköğretim Okulu öğrencisi B.A.'nın annesi N.A., çocuğunun sınıf öğretmeni Y.Y. tarafından dövüldüğünü öne sürdü. Çocuğunun hiperaktif olduğunu, bu nedenle sık sık öğretmeni tarafından dövüldüğünü savunan N.A., son olarak oğlunun, öğretmeni tarafından burnu kanatılıncaya kadar dövülerek hastanelik edildiğini iddia etti. N.A., “Çocuğumu öyle görünce okula gittim, öğretmenle görüştüm. Özür bile dilemedi. Çocuğumu dövdüğünü kabul etti ve gerekçe olarak hiperaktifliğini gösterdi. Dövdüğü için pişmanlık göstergesinde bile bulunmadı” diye konuştu. Bunun üzerine Milli Eğitim Müdürlüğü'ne başvurduğunu, buradan da olumlu yanıt alamadıklarını ileri süren N.A., doktor raporu ile Sanayi Polis Merkezi'ne giderek öğretmen Y.Y. hakkında şikayetçi olduğunu söyledi.

Milli Eğitim Müdürü Tacettin Yılmaz, suçlanan öğretmen hakkında inceleme başlattıklarını belirtti. Konuyu araştıracaklarını söyleyen Yılmaz, “Hiperaktif' diye bir çocuk dövülmez. İnceleyip, gereğini yapacağız. Biz her türlü şiddete karşıyız. Hiçbir okulumuzda da böyle olayların yaşanmasına izin vermeyiz” diye konuştu. Yılmaz, öğretmen Y.Y.'nin, okul proje çalışmaları için dün yurt dışına gittiğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!