Isparta: Olmayan dereyi ıslah projesi

Güncelleme Tarihi:

Isparta: Olmayan dereyi ıslah projesi
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 2004 01:42

DHA muhabiri Hasan Özbek'in bu satırlara sığdırmaya çalıştığı Isparta, gülü, halısı ve doğa güzellikleriyle Türkiye'ye ve dünyaya göz kırpıyor. Un, yağ, şeker misali Ispartalı, ‘‘Her şeyimiz hazır. Bize helva yapacak başkan lazım’’ diyor.

Eşsizdir güllerin kokusu rengi

Halısının kalitesinde bulunmaz dengi

Nasıl vermiş Tanrım böyle ahengi

Gülüm başka, gölüm başka

Gül şehri Isparta.

DHA muhabiri Hasan Özbek'in bu satırlara sığdırmaya çalıştığı Isparta, gülü, halısı ve doğa güzellikleriyle Türkiye'ye ve dünyaya göz kırpıyor. Un, yağ, şeker misali Ispartalı, ‘‘Her şeyimiz hazır. Bize helva yapacak başkan lazım’’ diyor.

Gerçekten de altyapısı hemen hemen tamamlanmış, turizim cennetine bir karış mesafedeki kentte önemli bir ekonomik potansiyel var.

Yaklaşık 40 bin nüfusuyla Süleyman Demirel Üniversitesi, kentin sosyal, kültürel ve ekonomik yapısına katkı sağlıyor.

Ispartalı da bu potansiyelin farkında ve 28 Mart'ta sandığa kendilerine yol gösterecek başkanını seçmeye gidecek.

4 PARTİ, 4 ADAY

İktidar partisi AKP adayını İstanbul'dan getirmiş. Hasan Balaman Albayraklar Şirketi'nde görev yapan Isparta kökenli bir yönetici. Kendi çevrelerinde birçok isim varken İstanbul'dan aday getirilmesi seçmen tarafından hoş karşılanmamış. Çoğunluk ona ‘‘ithal başkan’’ diyor.

Halen görevde olan MHP'li Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, başladığı projeleri bitirmek için ikinci kez oy istiyor. Çevresi, ‘‘Bu iş bitti. kesin kazanırız’’ gözüyle bakıyor 28 Mart'a.

Seçenekler arasında iki parti daha var.

CHP adayı Bayazıt Mercimek. Projeleriyle aranan başkanın kendisi olduğunu söylüyor.

DYP'li Mustafa Fikri Çobaner ise eski bir milletvekili. ‘‘Seçilirsem, hizmetlerime yenilerini ekleyeceğim’’ diyerek seçmenlere sesleniyor.

AKP adayı Hasan Balaman İstanbul'da yaşayan bir Ispartalı. Kentle bağlantısı uzun yıllardır kesik. Seçmen, doğal olarak oy vereceği adayı sınavdan geçiriyor. Yedi Şehitler Mahallesi sakinleri başkan adayı Balaman'a soruyor: Mahallemizdeki derenin islahı için ne düşünüyorsunuz? Cevap hazır:

‘‘Dereyle ilgili projelerimiz hazır. 29 Mart sabahı ilk kazmayı vuracağız.’’

Oysa mahallede ne dere var, ne de yağmur sularının akacağı bir ark.

Yarış ‘‘ithal’’ aday güçlü parti AKP ile ismi partisinin önüne geçen MHP'li şimdiki belediye başkanı arasında. İbre sokak sokak gidip geliyor. CHP ve DYP ise sürpriz peşinde.

ADAYLAR DİYOR Kİ

Çağdaş kent

Hasan BALAMAN (AKP-Yönetici)
İdealim Isparta'yı çağdaş medeniyet seviyesine ulaştırmak. Başkan seçilirsem zorunlu olmadıkça makam arabası kullanmayacağım.

Sevgi barış

Bayazıt MERCİMEK (CHP-Yüksek mimar)
Temel felsefem; sevgi-barış-cumhuriyet ve hizmet dörtlüsünden oluşuyor. Buna işlerlik kazandırarak kalkınmayı sağlayacağım.

30 kütüphane

Yusuf Ziya GÜNAYDIN
(MHP-Yüksek mimar, mühendis) 6-7 otel yapacağım. Gökçay'da yamaç evleri inşa edeceğim. 30 yeni kütüphane armağan edeceğim.

Süper mezbaha

Mustafa Fikri ÇOBANER (DYP-Makine mühendisi)
Isparta’ya kurulacak birinci sınıf bir mezbaha ile güneydeki turizm bölgesinin et pazarı ele geçirilecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!