İspanya'da "aşırı dinci Müslüman" el kitabı

Güncelleme Tarihi:

İspanyada aşırı dinci Müslüman el kitabı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 28, 2013 13:54

İspanya İçişleri Bakanlığı İslam ülkelerini bir kızdıracak karar alarak, Emniyet teşkilatına “Aşırı dinci Müslüman nasıl belli olur?” başlıklı bir el kitapçığı dağıttı. Bakanlık ülke genelinde bir takip başlattı.

Haberin Devamı

Bakanlık, pilot bölge olarak Barselona kentini seçti.

Oluşturulan el kitapçığında aşırı dinci Müslümanların robot çizimleri yapıldı ve buna uyan kişilerin hemen takip altına alınması istendi.

İŞTE İSPANYOL GAZETESİNDE YER ALAN O HABER

Barselona polisinin sürekli üzerinde taşıyacağı el kitabındaki aşırı dinci Müslüman’ın tarifi ise şöyle yapılıyor: Kısa bıyıkları 5 ila 10 santimetre sakalları vardır, şalvar tipi pantolon giyerler, işyerleri alkollü içecek satan bölgelerden uzak olur, çocukları okulda jimnastik çalışmalarına katılmaz ve Ramazan’da oruç tutarlar, genelde topluma entegre olmaz kendi aralarında dostluk kurarlar.

El Periodico gazetesi tarafından kamuoyuna açıklanan haberde, Katalunya yerel yönetiminin, Barselona’nın Güney Avrupa’nın yeni bir aşırı dinci üssü haline geldiğine dikkat çekilerek polislerin bu kişilerin yasadışı faaliyetlere girmesini önlemek için el kitabına gerek duyulduğu belirtildi.

Haberin Devamı

Uluslararası insan hakları örgütleri ise polise dağıtılan bu el kitapçıkları ile bir Müslüman avı başlayacağına işaret ederek bu uygulamanın yasadışı olduğunu savundu.

Katalan polisi bir süre önce da çarşaf giyen kadınların belirlenerek fişlenmesini öngören bir kararnameyi uygulamış ve Katalunya’daki tüm çarşaflı kadınları takip altına almıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!