İsmet İnönü anıldı

Güncelleme Tarihi:

İsmet İnönü anıldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 23, 2001 01:56

Türkiye Cumhuriyeti‘nin 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü dün ölümünün 28. yıldönümünde anıldı.

Türk Eğitim Derneği Vakıf ve Şube Başkanları ve yurt çapına yayılmış 9 TED kolejinden gelen öğretmen öğrencilerin katılımıyla yapılan anma törenine, Gençlik ve Spor Bakanı Fikret Ünlü, Erdal İnönü, İnönü Vakfı Başkanı Özden Toker, Gazeteci Can Dündar, TED Bilimkurulu Başkanı Prof.Dr. Özcan Demirel ve TED Genel Başkanı Baran Asena katıldı.

Tören, Can Dündar’ın hazırladığı ‘‘İnönü Belgeseli’’nden bazı bölümlerin yayınlanmasıyla başladı. Devlet Bakanı Ünlü, yaptığı konuşmada, İnönü ve çocuklara ilişkin bazı anılar anlattı ve çocukların sorularını yanıtladı.

Can Dündar, İnönü Belgeseli'ni hazırlarken, oldukça zorlandıklarını ifade ederek, ‘‘İnönü'nün çok zengin bir yaşamı var. Onun yaşam kesitinde padişaha da rastlıyorsunuz, Bülent Ecevit'e de’’ diye konuştu.

Dündar, belgeseli hazırlarken, İnönü‘nün, devlet adamı yönünün ve ailesine bağlı kişiliğinin kendisini en çok etkileyen yönler olduğunu vurguladı. Konuklara, Pembe Köşk hakkında bilgi veren Özden Toker, Atatürk ve babası İsmet İnönü ile ilgili anılarını anlattı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!