‘İsmail’i bitirdiler’ iddiasına 2. otopsi

Güncelleme Tarihi:

‘İsmail’i bitirdiler’ iddiasına 2. otopsi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2012 00:00

Şırnak 23’üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı’nda topçu birliğinde vatani görevini yaparken kaza kurşunuyla vurulup şehit olduğu belirtilen, televizyondaki ‘Yetenek Sizsiniz’ yarışmasıyla tanınan er İsmail Akça’ya (25) 2’nci kez otopsi yapılacak.

Haberin Devamı

Terhisine 61 gün kala şehit olan İsmail Akça’nın cenazesi, bazı iddialar ve ailesinin otopsi isteği üzerine yeniden İzmir Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Bu nedenle, dün Aydın, Kuşadası’nda öğle namazının ardından yapılacak cenaze töreni ertelendi. Şehit erin amcası Hasan Akça, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu’nun “Kışlada ölen asker sayısı, çatışmada ölenden fazla” yönündeki açıklamasını hatırlatarak, “Biz bunun altında bir sır perdesi olduğunu düşünüyoruz. Bu ya içeriden PKK’lıların işi olabilir ya da kimsenin görmediği yerde öldürülenler için intihar raporu tanzim edilmiş olabilir” dedi.
Hasan Akça, askeri yetkililerin evde taziyede olduğu sırada, baba Asım Akça’ya oğlunun bir arkadaşından telefon geldiğini, arayan kişinin “Ağabey oradaki komutanlara inanma, İsmail’i onlar bitirdi” sözlerine odadakilerin de duyduğunu anlattı. Akça olayın aydınlatılmasını istedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!