İslam ülkeleri, iyi gidişten pay alamadı

Güncelleme Tarihi:

İslam ülkeleri, iyi gidişten pay alamadı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2000 00:00

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Sezer'in açış konuşmasını yaptığı 16'ncı İSEDAK toplantısı, dün İstanbul'da başladı. İslam Konferansı Genel Sekreteri Dr. Laraki, İslam ülkelerinin dünya ekonomisindeki iyiye gidişten yararlanamadığı gerçeğini gündeme getirdi. Toplantıya 47 üye ülke ve 14 uluslararası kuruluştan 200'e yakın delege ve temsilci katıldı.

16'ncı İSEDAK (İslam Konferansı Teşkilatı Ekonomik ve Daimi İşbirliği Komitesi) toplantısı, dün İstanbul'da, The Marmara Oteli'nde Kuran okunarak başladı. Toplantının açış konuşmasını İSEDAK'ın başkanı olan Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer yaptı.

İYİYE GİDİŞTEN YARARLANAMIYORUZ

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli'nin de İSEDAK'ın oturum başkanlığını yaptığı 16'ncı toplantıda konuşan İKT (İslam Konferansı Teşkilatı) Genel Sekreteri Dr. Azzeddine Laraki, İslam ülkelerinin dünya ekonomisindeki iyiye gidişten yararlanamadığını söyledi.

Toplantıda Asya ülkeleri adına İran Maliye Bakanı Hüseyin Namazi, konuştu.

2 MİLYAR DOLAR FİNANSMAN AYRILACAK

Gine Cumhuriyeti Sanayi Ticaret Bakanı Hacı Meryem Deo Balde, Katar Ekonomi Bakanı Yusuf Hüseyin Kemal de toplantıda söz alarak İslam ülkelerinin ekonomik sorunlarına değindiler. İslam Kalkınma Bankası Başkanı Dr. Ahmad Mohamed Ali, 2001 yılı için İslam Kalkınma Bankası'nın üye ülkeler arasındaki ticareti artırmak için 2 milyar dolar finansman kaynağı ayıracağını söyledi.

Konuşmalardan sonra Cumhurbaşkanı Sezer, IRCICIA'nın (İslam Tarihi Araştırma Merkezi) son 20 yıllık çalışmalarını gösteren, restore edilen ya da yaptırılan camiler, köprüler ve İslam eserlerinin yer aldığı oteldeki sergiyi Devlet Bahçeli ile gezdi. Sezer, otelin 20'nci katında, toplantıya katılan bakanlar ve kuruluş temsilcilerini de kabul etti.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli, öğleden sonra İSEDAK'a katılan bakanların da yer aldığı ‘Bakanlar oturumu’ nu açtı. Bahçeli, saat 14.45'de başlayan ve basına kapalı sürdürülen oturum öncesi salonu dolaşarak konukların ellerini teker teker sıktı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!