İŞKUR TYP başvuru süreci ne zaman başlayacak?

Güncelleme Tarihi:

İŞKUR TYP başvuru süreci ne zaman başlayacak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 2019 11:20

İŞKUR'un Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında kamu kurumlarına işçi alımının ne zaman yapılacağı merak konusu oldu. Özellikle MEB'e bağlı okullarda güvenlik ve temizlik görevlisi olarak çalışmak isteyen vatandaşlar, TYP kapsamında MEB İŞKUR alımının ne zaman yapılacağını merak ediyor. Peki, İŞKUR TYP başvuruları ne zaman başlayacak?

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullara TYP kapasamında personel alımları gündeme gelmeye başladı. Geçtiğimiz yıl TYP kapsamında 60 bin kişilik işçi alımı yapılmıştı. İşte, İŞKUR TYP başvuru süreci hakkında merak edilenler...

Okullarda yine TYP üzerinden görevlendirilecek güvenlik ve temizlik görevlilerine ilişkin resmi bir açıklama henüz yok. İŞKUR'in internet sitesindeki TYP ilanları bölümünde de açık iş ilanı bulunmuyor. Konuya ilişkin detaylar gelirse haberimizde yer vereceğiz.

TOPLUM YARARINA PROGRAM (TYP) NEDİR?

İşsizliğin yoğun olduğu dönemlerde veya yerlerde doğrudan veya yüklenici eli ile toplum yararına bir iş ya da hizmetin gerçekleştirilmesi yoluyla özellikle istihdamında zorluk çekilen işsizlerin çalışma alışkanlık ve disiplininden uzaklaşmalarını engelleyerek işgücü piyasasına uyumlarını gerçekleştirmek ve bunlara geçici gelir desteği sağlamak amacıyla İŞKUR tarafından uygulanan programlardır.

Haberin Devamı

TYP BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Şu anda aktif ve açık halde herhangi bir İŞKUR TYP programı bulunmuyor. Söz konusu program için başvurular başladığı takdirde haberimizde yer vereceğiz.

TYP İLAN SAYFASI İÇİN TIKLAYIN

KATILIM ŞARTLARI NELERDİR?

Kuruma kayıtlı işsiz olmak,
18 yaşını tamamlamış olmak,
Emekli ve malul aylığı almıyor olmak,
Öğrenci olmamak (açıköğretim ve açık lise öğrencileri hariç)

BAKMADAN GEÇME!