İSKİ'den Adalar'a yeni yatırımlar

Güncelleme Tarihi:

İSKİden Adalara yeni yatırımlar
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2000 00:00

Haberin Devamı

BÜYÜKŞEHİ Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna Maltepe-Adalar denizaltı içme suyu temini projesi kapsamında yapımı tamamlanan Sedef Adası isale hattı ve Hasret Çeşmesi ile ıslah edilen Burgazada deniz deşarj hattının açılışlarını yaptı. Gürtuna, ayrıca Büyükada deniz deşarj hattı ıslah inşaatının temelini attı.

Gürtuna, Büyükada İskele Meydanı'nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, hedeflerinin İstanbul'u uygar bir kente dönüştürmek olduğunu belirterek, bu hedef uğruna çok çalıştıklarını söyledi. 'İstanbul içinde yeşil' diye başladıkları hedeflerini 'Yeşil içinde İstanbul'a dönüştürüp büyüttüklerini belirten Gürtuna, ‘‘Çöpten enerji, gübre elde eden fabrikalar kuruyoruz. Elde ettiğimiz enerjiyi İstanbul, gübreyi yeşil için kullanacağız’’ dedi. Konuşmasında su konusuna da değinen Gürtuna, ‘‘Su ile ilgili 2050-2100 yılları için projeler hazırlıyoruz. Sadece bizim zamanımızdakilerin değil, bizden sonrakilerin de su sıkıntısı çekmelerini istemiyoruz’’ dedi.

Dört trilyon lira

İSKİ Genel Müdür Veysel Eroğlu da, Adalar'a bugüne kadar yaklaşık 14 trilyon liralık yatırım yaptıklarını anlatarak, başlatılan projenin maliyetinin de 7 milyon dolar (4 trilyon lira) civarında olduğunu söyledi.

Adalar Kaymakamı Mustafa Farsakoğlu ise ilçenin korunması ve temiz kalabilmesi için katı atıkların Adalar'ın dışına götürülmesi gerektiğini belirtti. Farsakoğlu, deprem ve yangın gibi olası afetlerde Adalar'ın en hızlı şekilde tahliye edilebilmesi amacıyla, İstanbul'un Adalar'a en yakın noktası olan Maltepe sahiline bir iskele istediklerini söyledi. Gürtuna, butona basarak açılışları ve temel atmayı sembolik şekilde gerçekleştirdi. Törene, Adalar Belediye Başkanı Coşkun Özden, Pendik Belediye Başkanı Erol Kaya ve ilçe sakinlerinin yanısıra Ali Müfit Gürtuna'nın eşi ve çocukları da katıldı.

Ali Müfit Gürtuna, daha sonra Büyükada'dan Kınalıada'ya motorla geçerek burada bulunan Karagözyan Yetimhanesi'nin kuruluşunun 35'inci yıldönümü nedeniyle düzenlenen dostluk ve kardeşlik yemeğine katıldı. Aynı yemekte Ermeni Patriği 2'nci Mesrob da hazır bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!