İskenderun'da TEAŞ mühendisleri PKK’nın döşediği mayına bastı: 2 yaralı

Güncelleme Tarihi:

İskenderunda TEAŞ mühendisleri PKK’nın döşediği mayına bastı: 2 yaralı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 14, 2015 11:03

HATAY’ın İskenderun İlçesi’nde PKK’lı teröristlerin döşediği mayına basan Türkiye Elektrik Anonim Şirketi’nde (TEAŞ) görevli başmühendisler İrfan Sofuoğlu ile Fatih Acar yaralandı. Yaralılardan Sofuoğlu’nun durumunun ağır olduğu bildirildi.

Haberin Devamı

İskenderun’un Sarıseki Mahallesi’ndeki İskenderun-2 Trafo Merkezi’ne enerji nakleden Amanos Dağları’nın eteğindeki Azganlık Mahallesi’nde bulunan yüksek gerilim direğine PKK’lılarca 10 Ağustos’ta bombalı saldırı düzenledi. Saldırı sonrası direk tahrip olurken, TEAŞ ekipleri aynı gün onarmak istedi. Ancak İskenderun İlçe Jandarma Komutanlığı bölgenin güvenli olmadığını belirtip buna izin vermedi.

DİREĞİN ETRAFINA MAYIN DÖŞEMİŞLER

Olayın ardından güvenlik güçleri teröristlerin yakalanması için operasyon başlatırken, bugün sabah saatlerinde jandarma, bomba imha uzmanları ve TEAŞ Adana İletim başmühendislerinden İrfan Sofuoğlu ile İskenderun-2 Trafo Merkezi başmühendisi Fatih Acar iki ekiple birlikte direği onarmaya gitti. İddiaya göre jandarma çevrede geniş güvenlik önlemi alırken köpeklerle de patlayıcı arama çalışmaları yapıldığı sırada Sofuoğlu ve Acar, direğin etrafına döşenmiş mayına bastı.

Haberin Devamı

Mayının patlamasıyla İrfan Sofuoğlu ve Fatih Acar yaralandı. Yaralılar İskenderun Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Burada ilk müdahaleleri yapılan yaralılardan Sofuoğlu’nun bir bacağının koptuğu ve sağlık durumunun ağır olduğu için Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Diğer yaralı ise ayakta tedavi edildi.

Önceki yıllarda sansasyonel eylemler gerçekleştiren PKK’nın Amanoslar kolu, son aylarda yine eylemler gerçekleştirmeye başlamıştı.

VALİLİK: PATLAYICIYI EL YAPIMI

Olayla ilgili Hatay Valiliği’nden bir açıklama yapıldı. Açıklamada mayının el yapımı patlayıcı olduğu belirtilerek şöyle denildi:
"İlimiz İskenderun İlçesi Azganlık Mahallesi Amanoslar kırsalında bölücü terör örgütü mensupları tarafından 11 Ağustos 2015 Salı günü yüksek gerilim hattına yönelik yapılan sabotaj ile ilgili olarak olay yeri incelemesi yapmak ve TEİAŞ ekibinin emniyetini sağlamak maksadıyla 14 Ağustos 2015 Cuma günü güvenlik güçleri söz konusu bölgeye intikal etmiştir. 14 Ağustos 2015 Cuma günü güvenlik güçleri ile mayın tespit köpek timi tarafından yapılan incelemede tespit edilemeyen ve teröristlerce önceden döşenen el yapımı patlayıcı saat 07.30 sıralarında görevlilerden birinin basması neticesinde infilak etmiştir. Patlamanın etkisi ile İ.S. ve F.A. isimli iki TEİAŞ görevlisi yaralanmıştır. Yaralı personel MKÜ Tıp Fakültesi Hastanesi ile İskenderun Devlet Hastanesinde tedavi altına alınmış olup, hayati tehlikeleri bulunmamaktadır. Olayla ilgili olarak adli ve idari tahkikata başlanılmıştır. Menfur saldırıda yaralanan TEİAŞ görevlilerine acil şifalar dileriz."

İskenderunda TEAŞ mühendisleri PKK’nın döşediği mayına bastı: 2 yaralı
Diyarbakır’da hendek kazan PKK’lılarla çatışma: 1 kişi öldü

İskenderunda TEAŞ mühendisleri PKK’nın döşediği mayına bastı: 2 yaralı
Tunceli'nin Pülümür İlçesi'nde bomba yüklü minibüs nizamiye önünde patlatıldı: 5 yaralı

İskenderunda TEAŞ mühendisleri PKK’nın döşediği mayına bastı: 2 yaralı
Nusaybin’de hendek kapatmaya giden polislere bombalı tuzak: 2 polis yaralandı

İskenderunda TEAŞ mühendisleri PKK’nın döşediği mayına bastı: 2 yaralı
Diyarbakır'da polise silahlı saldırı: 2 polis yaralı

İskenderunda TEAŞ mühendisleri PKK’nın döşediği mayına bastı: 2 yaralı
Şemdinli'de aynı karakola ikinci saldırı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!