İskenderun Posta Kodu kaçtır? İskenderun ili ve ilçelerinin Posta Kodları

Güncelleme Tarihi:

İskenderun Posta Kodu kaçtır İskenderun ili ve ilçelerinin Posta Kodları
Oluşturulma Tarihi: Nisan 09, 2021 03:05

Posta kodları, günlük hayatımız içerisinde ihtiyaç duyabileceğimiz bilgilerden biridir. Hem internet alışverişlerimizde hem de adres bilgilerini verirken karşımıza çıkar. Her ilin ve ilçenin posta kodları değişkenlik gösterir. Peki, İskenderun'un posta kodu kaçtır? İskenderun'un ilçelerinin ve mahallelerinin posta kodları nelerdir? İşte bu konu hakkında tüm bilmeniz gerekenler.

Haberin Devamı

Posta kodları, belirli bir adresin ya da bölgenin, elektronik tarifi olarak adlandırılır. Her şehrin plakasından hareketle bir posta kodu bulunur.

 İskenderun Posta Kodu Kaçtır?

 İskenderun Hatay'a bağlıdır ve Hatay'ın en büyük ikinci ilçesidir. Türkiye'nin en büyük limanlarından biri İskenderun'dadır ve deniz ticareti konusunda Türkiye için önemli bölgelerden biridir. Bu sebeple de İskenderun'un posta kodu, bir gün ihtiyaç duyabileceğiniz bir bilgidir.

 İskenderun'un posta kodu 31200 olarak karşımıza çıkarak. Fakat İskenderun'a bağlı olarak bazı mahalle ve sokakların posta kodları farklıdır.

 İskenderun İlçelerinin Posta Kodları

Azganlık: 31280 (İstiklal, Seyrantepe)

Bekbele: 31241 (Fatih, Gediksaray, Menderes)

Denizciler: 31215 (Akdenizi, Çamlık, Fatih, Şirinyurt)

Haberin Devamı

İskenderun: 31200 (Barbaros, Cumhuriyet, Dumlupınar, Pınarbaşı, Süleymaniye, Pirireis, Yenişehir, Kocatepe, Fatihsultanmehmet, Güzelçay, Kurtuluş, Hürriyet, Savaş)

Karayılan: 31217 (Canova, Karayılan, Siteler)

Merkezköyler: 31280 (Akarca, Arpaçiftlik, Arpaderesi, Aşkarbeyli, Bitişik, Büyükdere, Çerçikayası, Çetillik, Çınarlı, Çırtıman, Düğünyurdu, Güzelköy, Kaledibi, Kavaklıoluk, Orhangazi, Suçıkağı, Yalıkent)

Meydan: 31230 (Gürsel, İsmet İnönü, Konarlı, Mustafa Kemal, Numune)

Sanayi: 31300 (Çay, Modernevler, Muradiye, Sakarya, Yunusemre

Sarıseki: 31218 (Çağlayan, Karşıyaka, Zafer)

Tepeler: 31240 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!