İşkenceciler cezasız kalmadı... Yüzüne maske takıp bu pozu verdiler

Güncelleme Tarihi:

İşkenceciler cezasız kalmadı... Yüzüne maske takıp bu pozu verdiler
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2023 07:00

Cengiz B.’yi maske takıp müzik eşliğinde saatlerce döverek işkence yapıp o anları görüntüleyen iki tutuklu sanık, ‘kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak, yaralama ve yağma’ suçlarından 6 yıl ile 10 yıl arasında hapis cezalarına çarptırıldı.

Haberin Devamı

BURSA’da inşaatlarda kalıp ustası olarak çalışan Cengiz B. (54), geçen yıl aralık ayında Melih Karalar (28) ve Ahmet Duran Uçar’ın (31) işlettiği oto kiralama işletmesinden araç kiralamıştı. Cengiz B., günü bitince aracı teslim etmişti. Cengiz B. ile Karalar ve Uçar arasında, araçla kaza yaptığı iddiasıyla çıkan küfürlü tartışma husumete dönmüştü.

SAATLERCE DÖVDÜLER

Karalar ve Uçar, Cengiz B. ile ortak arkadaşları olan Yunus Emre Koşar’dan (35) buluşma sağlamalarını istemişti. Müteahhit olan Koşar ile arkadaşı Muzaffer Veyisoğlu (21), Cengiz B.’yi arayıp iş görüşmesi bahanesiyle yanına çağırmıştı. Karalar ve Uçar, ofislerinde Cengiz B.’ye müzik eşliğinde saatlerce işkence yaparak cebindeki 1300 lirayı almıştı.

İşkenceciler cezasız kalmadı... Yüzüne maske takıp bu pozu verdiler

Haberin Devamı

Cengiz B.’ye tatlı yedirip çay ile su içiren iki şüpheli, “Bize 25 bin lira getireceksin. Aksi halde bu görüntüleri sosyal medyada yayınlarız” diyerek tehdit etmişti. Polis merkezine giden Cengiz B., yaşananları anlatıp, şüphelilerden şikâyetçi olmuştu. Şüpheliler hakkında Bursa 8’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açılmıştı.

Suçu sabit görülen 2’si tutuklu 4 sanık, ‘cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak’ suçundan 6’şar yıl 8’er ay hapis cezasına çarptırıldı. Uçar ile Veyisoğlu'na, ‘yağma’ suçundan 3 yıl 4 ay ceza verildi. Karalar’a, ‘tehdit’ suçundan 2.5 yıl hapis cezası verilirken, ‘yaralama’ suçundan verilen 5 ay hapis cezası ise ertelendi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!