'İşkenceci' polisler yargılanıyor

Güncelleme Tarihi:

İşkenceci polisler yargılanıyor
OluÅŸturulma Tarihi: Haziran 13, 2003 15:18

Gözaltına aldıkları 2 kadına işkence yaptıkları öne sürülen 4 polisin yargılanmasına başlandı. İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuksuz yargılanan sanık polisler katılmadılar.

Haberin Devamı

Mahkeme Heyeti Başkanı, sanıkların görevli olmaları nedeniyle duruşmaya katılamayacaklarının bildirildiğini tutanağa yazdırdı. Şikayetleri sorulan müştekilerden Sunay Yeşildağ, gözaltına bulunduğu süre içinde darp edildiğini ve hakarete uğradığını söyledi.

Saçlarının çekildiğini, küfür edildiğini, üzerine tazyikli su sıkıldığını ve elektrik verildiğini ileri süren Yeşildağ, kendisine vurulduğu için kulaklarında rahatsızlık oluştuğunu ifade etti.

Naciye Çoğaltay da gözaltına alınır alınmaz dövülmeye başlandığınıve bazı suçları kabul etmesinin istendiğini öne sürdü. Müşteki avukatları da sanık emniyet görevlilerinin tutuklanmasına karar verilmesini talep etti. Avukatların bu talebini reddeden Mahkeme Heyeti, sanık ve tanıkların dinlenilmesi amacıyla duruşmayı erteledi.
   Â
8 YILA KADAR AÄžIR HAPÄ°SLE YARGILANIYORLAR
   Â
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, müştekiler Sunay Yeşildağ ile Naciye Çoğaltay'ın terör örgütü PKK-KADEK'e üye oldukları gerekçesiyle 23 Eylül 2002 tarihinde gözaltına alındığı belirtildi.

Haberin Devamı

Müştekilerin İstanbul DGM'ye sevk edilmelerinin ardından yapılan muayenelerde fiziksel ve ruhsal travmaya maruz kaldıklarına dair rapor düzenlendiği belirtilen iddianamede, komiserler Ö.Ö. ve İ.S. ile polismemurları F.A. ve Ö.E'nin, ''suçunu söyletmek için işkence yapmak'' suçundan 8'er yıla kadar ağır hapis cezasına çarptırılması isteniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!