İşkence raporu veren doktorlara suç duyurusu

Güncelleme Tarihi:

İşkence raporu veren doktorlara suç duyurusu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2001 10:37

İçişleri Bakanı Rüştü Kazım Yücelen, İstanbul Büyükşehir Belediyesi eski bürokratları ile Albayraklar A.Ş'ye mensup işadamlarına yönelik "Temizşehir Operasyonu" sırasında gözaltına alınanlara işkence yapıldığına ilişkin rapor veren doktorlar hakkında suç duyurusunda bulunulduğunu bildirdi.

Haberin Devamı

Bakan Yücelen, Saadet Partisi Genel Sekreteri Suat Pamukçu'nun, "Temiz Şehir Operasyonu ve işkence iddialarına ilişkin" yazılı soru önergesini yanıtladı. Yücelen,  İstanbul DGM Cumhuriyet Başsavcısının talimatı üzerine başlatılan operasyonlarda, soruşturma kapsamında olan Albayraklar Şirketler Grubu Operasyonunda, iddiaların aksine kadınların ve çocukların gözaltına alınmadığını belirtti.

Konu ile ilgili olarak soruşturma açıldığını kaydeden Yücelen, gözaltına alınan şahısların işkence görmediğine ilişkin  doktor raporu bulunmasına karşın, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, gözaltına alınanlara, çeşitli işkence yöntemlerinin yanında, elektrik verilerek işkence yapıldığına ilişkin rapor veren doktorlar hakkında suç duyurusunda bulunulduğunu açıkladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!