İşkence iddiası ile polise suç duyurusu

Güncelleme Tarihi:

İşkence iddiası ile polise suç duyurusu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2006 15:53

Konya'da, polisle yaşanan kovalamacanın ardından sigara kaçakçılığı iddiasıyla gözaltına alınan 2 şüpheliden Habip A'ya, işkence yapıldığı iddiasıyla polis, uygunsuz rapor düzenlediği gerekçesiyle de hastane doktoru hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Haberin Devamı

Habip A'nın avukatı Mehmet Aktoprakoğlu, yaptığı açıklamada, 4 gün önce sigara kaçakçılığı yaptığı iddiasıyla müvekkilleri Habip A. (31) ile Mehmet K'nın gözaltına alındığını, dün sevk edildikleri savcılıkça da kişi başı 189 bin YTL para cezası karşılığında serbest bırakıldıklarını söyledi.

Müvekkilerinden Habip A'nın ailesinin gözaltı olayından sonra oğullarına polis tarafından işkence yapıldığını öne sürerek kendilerine geldiğini belirten Aktoprakoğlu, “Habip A, gözaltına alındıktan sonra, bir grup yüzü maskeli polis tarafından darp edilip, vücudunda sigara söndürüldüğünü söylüyor” dedi.

Olaydan hemen sonra götürüldüğü Konya Numune Hastanesinde alınan adli raporda ise müvekkiline hiçbirşey olmamış gibi sadece trafik kazası raporu verildiğini öne süren Aktoprakoğlu, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

“Polisle yaşanan kovalamaca sırasında Habip kaza geçirdi ama burnunun kırılmasına neden olacak bir çarpma gerçekleşmedi. Habip, gözaltına alınırken polislerden dayak yedi. Aynı polisler müvekkilimi hastaneye götürdü. Bundan sonra işin garip tarafı, burnu kırık olan ve kafasındaki yaraya dikiş atılan müvekkilime kaza raporu veren doktor, hastanede yatarak tedavi görmesi için hiçbir öngörüde bulunmadı. Gözaltı süresinin dolmasının ardından polisin serbest bıraktığı Habip, ancak birkaç gün sonra ailesi tarafından Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesine götürülebiliyor ve burada burnu kırık olduğu için ameliyata alınıyor.”

Aktoprakoğlu, müvekkilinin ailesinin isteği üzerine, görevli polis memurları hakkında işkence yaptıkları iddiasıyla, hastane doktoru hakkında ise uygunsuz şekilde kaza raporu verdiği gerekçesiyle savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını ifade etti.

Dün şüphelilerin Adliyeye getirilişi sırasında ise, 'işkence yapıldığı' iddiasıyla polise tepki gösteren Habip A'nın yakınlarından 22 kişi gözaltına alınmıştı. Bugün polis otobüsüyle Konya Numune Hastanesine getirilen 22 kişiye sağlık raporu alındı. Ardından söz konusu kişiler Konya Adliyesine sevk edildi.

Konya'da yaklaşık 4 gün önce polisin 'dur' ihtarına uymayan içi kaçak sigara dolu panelvan tipi araç, yaklaşık 20 dakika süren takip sonucu tekerlekleri kurşunla patlatılarak durdurulabilmiş, araçtaki Habip A. ile kendisine yardımcı olduğu öne sürülen başka bir araçtaki Mehmet K, gözaltına alınmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!