Işıkevinde yakalanan askeri öğrenciler Gülen dosyasında

Güncelleme Tarihi:

Işıkevinde yakalanan askeri öğrenciler Gülen dosyasında
Oluşturulma Tarihi: Haziran 24, 1999 00:00

Haberin Devamı

Ankara DGM Savcısı Nuh Mete Yüksel, İzmir'deki bir ışıkevine 3 ay önce yapılan baskın sırasında yakalanan askeri öğrencilerle ilgili dosyayı da Fethullah Gülen'le ilgili soruşturma dosyasına ekledi.

Polis, İzmir'de 13 Mart 1999'da yaptığı baskında Maltepe Askeri Lisesi öğrencilerinin de Nurcular'a ait bazı evlere devam ettiğini ve burada Atatürk ve laik rejim aleyhine faaliyetler yapıldığını tespit etmişti. Askeri lise öğrencileri de bu evlere devam ettiklerini ve laikliğe aykırı faaliyetlerde bulunulduğunu, Gülen'e ait kasetlerin izletildiğini itiraf etmişlerdi. Savcılık askeri öğrencilerle ilgili ‘‘Takipsizlik’’ kararı vermişti.

Ancak Savcı Nuh Mete Yüksel'in talimatı üzerine, baskına ilişkin deliller, tutanaklar ve askeri öğrencilerin Gülen'i köşeye sıkıştıran ifadeleri DGM'ye gönderildi. Bu çok önemli deliller dosyaya konuldu. Yüksel, askeri lise öğrencilerinin baskından sonra alınan bu ifadelerini, Gülen'in orduyu ele geçirme talimatına delil gösterecek.

Ankara DGM Başsavcılığı, Emniyet'e Gülen'in başta televizyon kanallarında yayınlananlar olmak üzere tüm kasetlerinin toplanıp gönderilmesi talimatı verdi. Bu talimatın Savcı Talat Şalk tarafından genel olarak verildiği öğrenildi.

Savcı Yüksel, MGK'ya sunulan raporda ve kapağında geçen Latif Erdoğan tarafından hazırlanan ve Gülen'i anlatan 176 sayfalık kitabını da incelemeye aldı. Yüksel'e, Gülen'in hedefinin devleti ele geçirmek olduğunu açıklayan şok kasetinin deşifreleri de dün ulaştı. Yüksel'in tüm deliller toplandıktan sonra önce Gülen'in yakınlarının ve ABD'den dönmesi halinde kendisinin ifadesine başvuracağı belirtildi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!