IŞİD Allah’a inanıyor diye inanmayacak mısın

Güncelleme Tarihi:

IŞİD Allah’a inanıyor diye inanmayacak mısın
Oluşturulma Tarihi: Şubat 14, 2017 22:35

HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, “Bir şey tutturmuşlar, ‘HDP hayır diyor o halde biz evet demeliyiz.’ IŞİD de Allah’a inanıyor siz inanmaktan vaz mı geçeceksiniz?” dedi.

Haberin Devamı

Partisinin grup toplantısında konuşan Önder, özetle şunları söyledi:

MHP’Lİ DE OLSA OMUZ OMUZA

“Direnen, bu zulme ‘hayır’ diyen CHP’li de olsa, MHP’li de olsa, bizim düşüncemize taban tabana zıt da olsa onunla yan yana, omuz omuza durmaktan ancak onur duyarız. ‘Kürtler içinde evet tartışılıyor’ gibi bir hava oluşturmaya çalışıyorlar. Daha önce ayaklarının altına aldıkları milliyetçiliği şimdi başlarına taç yaparak Kürtlerin nasıl oyunu alacaklar? Ekonomik vaatlerle ‘evet’ alacaklarını sanıyorlar. Ancak davarın önüne ekmek atarsan sesini keser. 7 cihan duysun, bu hayırı biz örgütleyeceğiz.

Bu darbeciler neyi yapacaktıysa, ahlakları da dahil hepsini onlardan devraldılar ve hepsini daha ağır bir şekilde yapıyorlar. 12 Eylül’de 1402’lik olarak üniversiteden atılan Korkut Boratav hoca, ‘Geçmiş olsun’ diyenlere kızarmış, ‘Gelecek olsun’ dermiş. Ben de şimdi bütün bilim insanlarımıza ve aşından edilen bütün kamu çalışanlarımıza gelecek olsun diyorum. O gelecek de 17 Nisan günü gelecektir. Bizim bin tane hayır gerekçemiz var, sizin bir tek evet gerekçeniz var. Kürt halkı yapılmak isteneni çok iyi anladı. Size de anlatacak, az hele bekleyin.

Haberin Devamı

ÜLKENİN BEKA SORUNU YOK

Zulmün bir sonu vardır, işte öylesi günlere geldik. ‘Ülkenin beka sorunu’ var diyorlar. Evet bir beka sorunu var, ama ülkenin bekası değil. Biz var oldukça bu ülkenin bölünmesine, parçalanmasına, yutulmasına müsaade etmeyiz. Buna önce biz izin vermeyiz. Ama iktidarınızın bir beka sorunu var. Yol yakınken, henüz imkan varken gelin savaş odaklı değil çözüm odaklı siyasete tekrar dönelim. Yaptığınız bu siyasi soykırımdan bir an önce vazgeçmeniz şartıyla biz her türlü çözüm, barış için buradayız. Aynı kararlılıktayız.” 

BAKMADAN GEÇME!