İşgalciler 2 Polis 1

Güncelleme Tarihi:

İşgalciler 2 Polis 1
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2011 00:00

ABD’de ekonomik kriz ve işsizliğe karşı ülke genelinde, hatta dünyaya adım adım yayılan protestoların ilk başladığı yer olan New York’taki Zuccotti Parkı bir günlük sessizliğin ardından yeniden protesto sesleriyle yankılanmaya başladı.

Haberin Devamı

Belediye ekiplerince temizlenen parka 16 saat sonra geri dönen yaklaşık 200 protestocu “Biz yüzde 99’uz hiçbir yere gitmiyoruz”, “Bu Park Bizim Parkımız” ve “Tüm Gün, Tüm Hafta Wall Street’i İşgal Et” şeklinde sloganlar attı.

Sivil itaatsizliğe dönüş

‘Wall Street’i İşgal Et’ girişimine destek veren göstericileri parktan atan New York polisi, mahkeme kararı üzerine, parkı göstericilere geri açmak zorunda kaldı. New York mahkemesi göstericilerin ifade özgürlüğünden yararlandığını ancak parka çadır kurma haklarının olmadığına hükmetti. Bunun üzerine polis, Zuccotti Parkı ve New York Borsası’nın işlem gördüğü Wall Street çevresinde güvenlik önlemleri alırken, parka giriş çıkışı da denetlemeye başladı.

POLİS, PARKI BÖYLE BOŞALTTIRMIŞTI / FOTO GALERİ

Haberin Devamı

Yurtlarda sabahladılar

Polisin önceki gün geceyarısı yaptığı baskından sonra, yüzlerce New York’lu protestoculara destek vermek için Zuccotti Parkı’na akın ederken, göstericiler New York’un değişik semtlerinde kendileri için açılan kiliseler ve evsizler yurdunda sabahlamak zorunda kaldı. Parkta gecelemeleri imkansız hale gelen eylemcilerin kent çapında sessiz oturma ve yürüyüş gibi sivil itaatsizlik eylemleri düzenleme hazırlanda.

Rocky Recai o geceyi anlattı

/images/100/0x0/55eaa67df018fbb8f88de712

Razi CANİKLİGİL / NEW YORK
NEW York’taki ‘Wall Street’i İşgal Et eylemlerine katılan tek Türk olan “Rocky” lakaplı Recai İskender de önceki günkü baskında gözaltına alınanlar arasındaydı. Geceyi nezarette geçiren İskender, olayları Hürriyet’e şöyle anlattı: “Çadırımda uyuyordum. Birden polis anonslarını duydum, üzerimize doğru çok güçlü ışık tutuyorlardı. Direncimiz 5-6 saat sürebildi.Polis herkesi coplayarak tek tek ayırıp kelepçeledi. Tam 6 saat boyunca ellerim arkadan kelepçeli vaziyette bilinmeyen bir yerde tutuldum.” Geçtiğimiz hafta yine çadırında uyurken bir başka eylemcinin saldırısına uğraması üzerine gösterdiği tepki ile dikkatleri Amerikan medyasının üzerine çeken Recai İskender, hem Dışişleri Bakanlığı’ndan atılmasını hem de ABD’de iş ve evini kaybetmesi nedeniyle işgalcilere katılmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!