İşe alma, ihale verme belgeleri elimizde

Güncelleme Tarihi:

İşe alma, ihale verme belgeleri elimizde
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2014 02:09

Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun “SSK’da akrabalarımı işe aldığımı ispat etsinler istifa ederim’’ sözlerine cevaben “2 belge göstereceğim. Sınavsız personel alımı yapıldığına dair teftiş raporunda Kılıçdaroğlu’nun kendi imzası var. Onlarca yakınına verilen ihale belgeleri elimizde” dedi.

Haberin Devamı

AK Parti Nevşehir İl Kongresi’nde konuşan Davutoğlu, özetle şunları söyledi:

OSMANLI-CUMHURİYET TEK ÇİZGİ, AYRILAMAZ

Karanlık, kumpas senaryoları çizenler oldu. Memleketin her bir köşesine gittim. 77 milyon kardeştir ve kardeş kalacaktır. Kılıçdaroğlu’nu, Bahçeli’yi Türkiye’nin her bir köşesinde halkla kucaklaşırken gördünüz mü? Onlar için siyaset etkili oldukları yerde yapılır, bizim içinse Türkiye’nin her köşesinde yapılır. Bizim tarihimizde ayırımcılık, bölücülük yok. Bizim tarihimizde Selçuklu, Osmanlı, Cumhuriyet tek bir çizgidir, ayrılamaz.

NUR SERTER ORADAYDI

Bütçe görüşmelerinde onlara ‘Darbecisiniz’ deyince sinir uçlarına dokunduk. Hepsi ayağa kalktı. 17-25 Aralık kumpasları olmuş, daha zor şartlar yaşanıyor, Gezi olayları yaşanıyor. Bir CHP’li vekil çıkıyor, ‘Eskiden ihtilaller oluyordu, şimdi artık onlar da kalmadı’ diyor. Bunu diyen darbeci değil midir? Madem ki darbeci değilsiniz, yüreğiniz yetiyorsa çıkıp deyin ki, ‘27 Mayıs’a karşıyız, Menderes’i asanlar cuntacıdır’ deyin. 28 Şubat’ta tavırları neydi? O post-modern darbeye karşı tek bir ses duydunuz mu? İkna odalarına insanlar götürüldüğünde orada sizin milletvekiliniz Nur Serter de vardı. O darbecileri partinizde tuttuğunuz sürece size darbeci demeye devam edeceğiz.

Haberin Devamı

ONLARCA YAKININI ALMIŞ

Devlet kurumlarına sınavsız adam alıyorsunuz diye bizi suçluyor. Kılıçdaroğlu özellikle kendi döneminde sınavsız kimsenin alınmadığı iddiasında bulundu. Bu iddiayı cevaplandırmak adına size 2 belge göstereceğim. Tarih 14 Temmuz 1998. Kılıçdaroğlu SSK Genel Müdürü. 1272 kişi sınavla alınıyor, Kılıçdaroğlu’nun şifahi emriyle geri kalanların puanları yükseltilerek toplam 3209 kişi sınavsız şekilde alınarak üstü tamamlanıyor. Bu bir teftiş raporu, altında Kılıçdaroğlu’nun kendi imzası var. Kılıçdaroğlu’nun SSK Genel Müdürü iken yaptığı bu uygulamalar, onlarca yakınını işe aldığını gösteriyor. CHP il başkanlığı yapan kişilere de davetiye usulü verilen ihaleler, 6 yılda tamamlanamayıp 2 bin misli fazla maliyetle yapılan ihalelerin belgeleri elimizde.

Haberin Devamı

KRİMİNAL OLAYLAR

(Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Paralel Yapı’nın cinayetler işlediğine dair sözleriyle ilgili) Zaten süregiden soruşturmalar ve yürüyen bir yargı süreci olduğu için detaylara girmemiz doğru değil. Ancak Türkiye’de sivil toplum görünümü altında faaliyet göstermekle birlikte diğer taraftan da son derece illegal ya da kriminal nitelikli olaylara bulaşmalar söz konusu. Bu çerçevede detaylı yürütülen soruşturma veya süreçleri olduğunu ifade edebilirim.

HDP’NİN KARARINA SAYGI DUYARIZ

(Bağımsız adayların HDP çatısı altında seçime girme kararı ile ilgili) HDP Türkiye’de diğer partilerle eşit şartlarda seçim yarışına girme hakkına sahip bir partidir. Hangi yöntemle nasıl girecekleri konusu kendilerini ilgilendirir. Önemli olan Türkiye’deki demokratik sürece saygı göstermek ve sadece demokratik araçlarla Türkiye’de siyaset yapmak. O bağlamda da alacakları karara ne olursa olsun saygı duyarız.

Haberin Devamı

TEHDİT DİLİ SÜRECE ZARAR VERİR

(KCK’nın ‘İmralı’ya gidiş izni verilmezse taslağı açıklarız’ açıklamasına ilişkin) Bizim planladığımız çerçevede ve takvimde çalışmalar sürer ama kimi görüşmeler açık olur, kimi görüşmeler kendi doğası içinde gizli seyreder. Önemli olan neticeye ulaşmak. Böyle tarih vermek, şu günde şöyle olursa, böyle olur şeklinde tehdit dili kullanmak sürece zarar verir. Sizin bilmediğiniz de çok görüşmeler yapılıyor. Tabii kamuoyundan saklamak anlamında değil ama doğası gereği yürüyen süreçler olur. Belli bir mantık içinde kendi doğası içinde bu süreci yönetiyoruz. Kim kimle ne zaman görüşecek, bu tamamen sürecin içerisinde aldığımız kararlarla ilgilidir. Ve sık sık kamuoyuna açık görüşme yapmanın da illa netice üretmek için fayda getirdiği kanaatinde değilim. Çünkü onun öncesinde ve sonrasında yapılan açıklamalarda gereksiz spekülasyonlara sebebiyet verebiliyor. Ama kamuya açık olanlar dışında da zaten yürüyen son derece yoğun görüşmeler var.”

Haberin Devamı

İşe alma, ihale verme belgeleri elimizde

OSMANLICA ‘SENİ SEVİYORUZ GÜZEL İNSAN’

BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu, partisinin Nevşehir İl Kongresi’nde kürsüye çıktığı zaman “Selamün Aleyküm” diye selam veren gençlere, “Ve Aleyküm Selam” karşılığını verdi. Osmanlıca ders tartışmalarının yapıldığı bugünlerde, salondaki Osmanlıca ‘Seni seviyoruz güzel insan Ahmet Davutoğlu’ yazısı ise dikkat çekti. AK Parti Nevşehir İl Gençlik Kolları’nın hazırladığı öğrenilen pankart, Davutoğlu’nun konuşma yaptığı kürsünün tam karşısına asıldı. Konuşmanın ardından Emine Şimşek adlı bir genç kız, Davutoğlu’na ithafen yazdığı şiirin Osmanlıca metnini hediye etti. AK Parti Hacıbektaş İlçe Başkanı Yusuf Koçak da Hacı Bektaşi Veli’nin portresinin işli olduğu ve öğütlerinin bulunduğu bir tablo sundu.

Haberin Devamı

İşe alma, ihale verme belgeleri elimizde

DAVUTOĞLU’NA PROTESTOYA MÜDAHALE: 6 GÖZALTI

ADANA’da Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun kente gelişini protesto amacıyla basın açıklaması yapmak isteyen Halkevleri üyelerine polis müdahale etti. Yaklaşık 50 kişilik grup, ‘Gericiliğin ve savaşın mimarı Davutoğlu kentimizden defol’ yazılı pankart açarak, Çakmak caddesinden İnönü Parkı’na yürüyüşe geçti. Basın açıklaması yapmak için İnönü Parkı’na girmek isteyen gruba polis izin vermedi. Polis ile göstericiler arasında çıkan arbede sırasında bir kadın hafif yaralandı. Göstericilerden 2’si kadın 6 kişi gözaltına alındı. Çevik Kuvvet’e ait otobüse bildirilen göstericiler, sağlık kontrolünden geçirilmek üzere adli tıpa götürüldü. - Fatih KARAÇALI / DHA

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!