İşçiydi yemeğin patronu oldu

Güncelleme Tarihi:

İşçiydi yemeğin patronu oldu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 05, 2017 23:07

İzmir Amerikan Lisesi’nin Veysi Usta’sı çocuklara yemek yedirmek için renkli kravat ve şapkalarıyla yemekhanede dolaşıyor, onlar için bıyıklarını kesiyor.

Haberin Devamı

Sebzeyi sevdirmek için onlarla yemek yapıyor. 20 yıl önce okulun yemek menüsünden asitli içecekleri, katkılı maddeleri çıkaran, masadan tuzluğu kaldıran Veysi Usta, Steve Jobs öldüğünde helva kavurarak okula dağıttı. Çalışanlarına 10 Kasım’da siyah Atatürk fotoğraflı, 29 Ekim’de Türk bayraklı tişörtler giydiriyor. 31 yıldır İzmir Amerikan Lisesi’nin yemekhane ve kantin işletmeciliğini yapan Veysi Okumuş, öğrenci ve mezunların talebi üzerine sadece yazın Çeşme’de Veysi’s isimli restoranda hizmet veriyor.

ÖĞRENCİLER İÇİN RESTORAN AÇTI

Çiftçi bir ailenin dört çocuğundan biri olarak Kars’ta dünyaya geldi. İlkokulu bitirince 16 yaşında İzmir’e okumak için gitti. Ancak, yapamadı. Babasının cebine sıkıştırdığı 900 lirayla kıyma aldı, bir inşaatın köşesinde yaptığı köfteleri satmaya başladı. Askerlik sonrası hedefi tatlı öğrenmekti. Çünkü çalıştığı firmada bir baklava ustasının bir haftalığı kendisinin aylığına eşitti. İki ayda baklava açmayı öğrendi. Aylığı arttı. Alsancak’ta tanıştığı Harun Usta, kaderini değiştirdi. Amerikan Hava Kuvvetleri Subayı Kulübü’nden çıkan ‘cherry pie, lemon pie, strawberry shortcake, pizza’ları öğrendi. 1986’da Amerikan Koleji Muhasebe Müdürü ve okul müdürünün teklifiyle İzmir Amerikan Koleji’ne geçti. 1993 yılı onun dönüm noktası oldu. Okulda işler taşeronlara verilmeye başlayınca o da yemek işleri için başvurdu. O günden sonra patron olarak yemek yapmaya devam etti. Mutfaktan hiç çıkmadı.
Veysi Usta, yemek saatlerinde özellikle anaokulu ve ilkokulda çocukların arasında dolaşıyor. Bir anaokulu öğrencisinin bıyığı nedeniyle kendisinden korkması üzerine bıyığını kesti. Çocuklara daha sempatik görünsün diye taktığı renkli, hayvanlı, çizgi film karakterli kravatlar artık dünyanın her yerinden ona hediye olarak alınıyor. Öğrencilerin isteğini hiç kırmadı Veysi Usta. Yazın yemeklerinden mahrum kalmamak için ondan bir yer açmasını isteyen öğrenci ve mezunları dinledi. O da sadece yaz aylarında açık olmak üzere Çeşme’de Veysi’s restorantı açtı.

 

BAKMADAN GEÇME!