Ä°ÅŸçi ikramiyesi ve emekli maaşı ödeniyor

Güncelleme Tarihi:

İşçi ikramiyesi ve emekli maaşı ödeniyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 2003 13:11

AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kamu işçilerinin 26 günlük ikramiyesinin yarından itibaren ödenmeye başlanacağını, işçi ve Bağ-Kur emeklilerinin de maaşlarını Ramazan Bayramı'ndan önce alacaklarını bildirdi.

Haberin Devamı

Erdoğan, partisinin TBMM Grup toplantısının açılışında yaptığı konuşmada, bir yıl önce iktidara geldiklerinde siyaseti kilitlenmiş, ekonomisi karaya oturmuş, yöneticileri yönetemez olmuş, dış itibarı tamamen tükenmiş, umutları kararmaya yüz tutmuş bir ülke ile karşılaştıklarını söyledi.

Bir yıllık iktidarları sonunda  Türkiye'yi ayağa kaydırmayı başardıklarını, her bireyin önüne yeni bir hedef koyabilmeyi başardıklarını ifade eden Erdoğan, bundan dolayı da Allah'a şükrettiklerini dile getirdi.
   Â
''BU BİR BAŞLANGIÇ''
   Â
Başbakan Erdoğan, bugüne kadar aldıkları mesafenin bir başlangıç olduğunu belirtirken, ''Henüz milletimizin yüzünü tam olarak güldürmüş, Türkiye'nin yeniden imarını tam olarak gerçekleştirebilmiş değiliz. Şu ana kadar yaptığımız çalışmalar tamamiyle imar çalışmalarıdır, insanımızın refahını, mutluluğunu tabana yaymak üzere ön çalışmalardır'' dedi.
  Â
Milletin yıllardır çektiği sıkıntılardan bunaldığını dile getiren Erdoğan, ''İşsizimiz iş, aşı olmayan aş, yoksulumuz yardım beklemektedir'' diye konuştu.
  Â
Milleti içinde bulunduğu sıkıntılardan kurtarma konusunda verdikleri sözü yerine getirmezlerse ''hayal kırıklığı'' yaratmış olacaklarını ifade eden Erdoğan, ''Yolumuza uzun yıllar devam edecek ve milletimizi layık olduğu medeniyet seviyesine getirene kadar koşumuzu aynı hissiyat ve şevkle sürdüreceğiz'' görüşünü dile getirdi.
  Â
Millete verdikleri sözleri yerine getirmeyenlerin bunun bedelini ağır ödediklerini kaydeden Başbakan Erdoğan, bunları her gün kendi kendine hatırlattığını anlattı.
  Â
Erdoğan, iktidar olmanın gerektirdiği sorumlulukla Türkiye'nin hukukuna sahip çıkacaklarını, AK Parti olarak sorumlu ve sağlam duruşlarıyla milletin yüzünü asla kara çıkartmayacaklarını ifade ederek, Türkiye'yi dünyanın parlayan yıldızı haline getireceklerine içtenlikle inandığını söyledi.
   Â
''VERDİĞİMİZ SÖZÜN ÖTESİNDE ADIMLAR ATTIK''
   Â
Başbakan Erdoğan, 1 yıllık iktidarlarına baktıklarında meydanlardaverdikleri sözlerin de ötesinde adımlar attıklarını gördüklerini kaydetti. En önemli adımların başında sosyal açıdan attıkları adımlar geldiğini belirten Erdoğan, ''Hamdolsun fakir fukara, garip guraba umudunu yenilemeye başlamıştır, geleceğe daha umutla bakmaktadır'' dedi.
  Â
Bu yıl TKİ'nin çıkarttığı kömürlerden 800 bin tonunun 1.5 milyon fakir yurttaşa dağıtılacağını kaydeden Erdoğan, ''Geçen yıl fakir fukara üşüyordu, inşallah bu yıl üşümeyecek. Her yurttaşımıza 500 kiloile 1 ton arasında kömür gidiyor, gidecek'' dedi. 
  Â
"İŞÇİ İKRAMİYELERİ ÖDENECEK"

Haberin Devamı

Eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte ilköğretim öğrencilerine ücretsiz kitap dağıtıldığını anımsatan Erdoğan, işçi sendikalarına bayramdan önce 13 günlük ikramiyelerinin ödenmesi konusunda söz verdiklerincak olumlu gelişmeler üzerine 26 günlük ikramiye ödenmesinin kararlaştırıldığını söyledi.

Haberin Devamı

Erdoğan, ''26 günlükikramiye yarın işçilerimize ödenmeye başlanacak. Bu bir yaklaşım tarzıdır. İşçinin cebindeki paraya göz diken bir yönetim anlayışı yok.Bu zihniyet tam aksine, imkanı yakaladığı anda bunu sahibine teslim etme idraki içinde olan siyasi iradenin iktidarda oluşunun ifadesidir. Farklılığımız işte budur'' dedi.

''TÃœRKÄ°YE'NÄ°N AYAÄžA KALKMASINDAN, RAHATSIZ OLANLAR VAR''

Türkiye'nin ayağa kalkmasından, sıkıntılarından arınarak yeniden ileri adımlar atmaya başlamasından rahatsız olanların bulunduğunu kaydeden Erdoğan, bu çevrelerin her kıpırtıdan bir kriz, her küçük tartışmadan bir büyük kavga, demokrasi içinde rahatlıkla konuşulup anlaşılabilecek her konu başlığından bir toplumsal yangın çıkarma alışkanlığından ne yazık ki pek kolay kurtulamadıklarını ifade etti.

Kendilerinin gösterdiği siyasi olgunluğun, demokratik tavrın ve insani nezaketin karşılığını alamadıkları durumların da olduğuna işaret eden Erdoğan, şöyle konuştu:
  Â
"KÖTÜ SÖZLERE KULAK TIKAYIN"

''Biliniz ki, bizim bu tür kötü niyetli gayretlere ayıracak zamanımız yoktur. Milletimizin umutlarının kırılması, geleceğimizin kararması ve ülkemizin yeniden içinden çıkılması zor kriz ortamlarına geri dönmesi dışında bir şeyin endişesini de taşımıyoruz.

İşte bunun için kötü sözlere kulaklarımızı tıkayacak, art niyetlileri kendileriyle baş başa bırakacak, Türkiye'nin önüne yeni projeler getiremeyen fikirlere de vakit ayırmayacağız.''

Erdoğan Türkiye'ye bugüne kadar hayrı dokunmamış olanları milletin göndüğünü ve gerekli notu verdiğini belirtirken şunları söyledi:

"Bırakın onları babadan kalma siyaset anlayışını sürdürmeye, bir kaşık suda fırtına koparmaya ve gölgeleriyle konuşmaya devam etsinler.

Haberin Devamı

"TÜRKİYE İÇİN GÜZEL HAYALİ OLMAYANLARA YÜZ VERMEYİN"

Türkiye için güzel bir hayali olmayanlara, bozuk bir plak gibi hep aynı kara şarkıyı çalanlara yüz vermeyin.

Biz milleti yıkan unsurlar üzerinden değil, birleştiren unsurlar üzerinden siyaset yapıyoruz. Kullandığımız yetki ve imkanları  babalarımızın tapulu malı olarak değil milletin kutsal emanetleri olarak görüyoruz.

TC'nin sahibi sayıları 70 milyonu bulan TC vatandaşlarıdır. 80 yıldır olduğu gibi bundan sonra da Cumhuriyet'i koruyacak olanlar milletimizdir, sizsiniz, biziz."
       Â
"MUHALEFETİN SÖYLEDİĞİ TEK ŞEY 'BU OLMAZ'"

Erdoğan, muhalefetin ''olmaz'' dedikleri karşısında, ''bu olmazsa ne olur?'' sorusunun sorulması gereğine dikkati çekerek, şöyle devam etti:

''Siz muhalefetten bugüne kadar böyle bir şey gördünüz mü? Söyledikleri tek şey: 'bu olmaz'. Tamam eğer bu olmazsa, ne olur, sen onu söyle. Ama yok.

İşte şimdi Kamu Yönetim Reformu'na 'olmaz' diyorlar. Söyle ne olur? Yok. Verilecek yanıtın olmaması, sıkıntı buradan geliyor. Çünkü bunlar muhalefeti böyle tanımlıyorlar.''
  Â
"MUHALEFET HER ÅžEYÄ° OLUMSUZLUK ÃœZERÄ°NE KURMUÅž"

Muhalefetin, ülkenin geleceğine bir katılım, ülkenin olumlu adımlarına katkı olduğunu belirten Erdoğan, ''Bu katkıya ne verebiliyorsunuz, onu ortaya koyun. Onu ortaya koy ki millet de seni baştacı etsin. Ama yok. Her şeyleri olumsuzluk üzerine kurulmuş. Her şey olumsuz. Beyaza kara, karaya beyaz... Millet de bunu çok iyi görüyor ve notunu ona göre veriyor'' dedi.
  Â
Milletvekillerine ''bu tuzaklara düşmemeleri'' uyarısında bulunan Erdoğan, bu gibi şeylerle karşılaştıklarında hemen ''bu olmazsa ne olur?'' sorusunu sormalarını istedi.

"YÜZÜMÜZÜ GÜZELLİKLERE DÖNELİM"

Mevlana'nın, ''Gönül aynası saf olmalı ki, orada çirkin suratı güzel surattan ayırt edebilsin'' sözünühatırlatan Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:
  Â
''Yüzümüzü güzelliklere dönelim, milletimizin sesine kulak verelim, çocuklarımızın güzel yüzlerinden Türkiye'nin parlak geleceğini okuyalım, bu bize yeter. Biz yönümüzü güzelliklere dönersek, çirkinlikler kendiliğinden ardımızda kalacaktır.

Türkiye'ye bugüne kadar hayrı dokunmamış olanları millet zaten görüyor ve notlarını da veriyor. Bırakın onlar babadan kalma siyasetlerini üretmeye, bir kaşık suda fırtına koparmaya ve gölgeleriyle konuşmaya devam etsinler.

Biz milletimizle birlikte öyle büyük bir hızla yürümeye başladık ki, bu geri kalmış zihniyetler hızımıza yetişemeyip bir bir döküleceklerdir. Bundan da emin olun.''
   Â
''HER SÄ°VÄ°L TOPLUM KURULUÅžUNDAN BEKLÄ°YORUZ''
   Â
ErdoÄŸan, Türkiye, millet ve çocukların geleceÄŸi için bir hayali, bir düşüncesi, bir projesi olan varsa kendilerine gelmelerini isteyerek, el ele gönül gönüle verip ne gerekiyorsa hep birlikte yapmaya çağırdı.Â
  Â
Kendisini ziyarete gelen bir sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin bazı konularda Hükümet ile çalışmaya hazır olduğunu söylediğini aktaran Erdoğan, bundan büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

Bu davranışı her sivil toplum kuruluşundan beklediklerini vurgulayan Erdoğan şöyle dedi:

"TÜRKİYE İÇİN HAYALİ OLANLAR BİZİ DESTEKLİYOR"

''Ama bunu bizimle, bakanlarımızla konuşmayıp farklı zemin ve mekanlarda sadece ideolojilerinin gereği olarak dillendirenler; bu ülkeye katkısı olanlar değil, tam tersi ülkenin geleceğine engel teşkil etmektedirler.

Türkiye için güzel bir hayali olmayanlara, bozuk plak gibi hep aynı kara şarkıyı çalanlara da asla yüz vermeyelim. Kaldı ki; Türkiye'de, ne kadar halkın yararına hizmet üretmek isteyen kurum, kuruluş ve kişi varsa; hamdolsun hepsi de bizim heyecanımızı paylaşıyor, bizi ve yaptıklarımızı destekliyor.

Bunu da gittiğimiz illerde çok açık ve net görüyoruz. Ben, yaptığım yurt gezilerinde ve özel görüşmelerimde bunu net olarak görmekteyim.''

"KRİZ ÇIKARMAK İSTEYENLERİ MİLLETE HAVALE EDİN"

Erdoğan, milletvekillerinden, ''Türkiye'nin adil ve kalkınmış yarınlarına, tam demokrasi ile taçlanmış geleceğine ve korkularından arınmış huzurlu yarınlarına imza atmalarını'' istedi. Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu:
  Â
''Türkiye'nin önünü kesmek isteyenler varken, milletimizin huzurunu kaçırmak isteyenler çıkıyorsa, kriz zamanlarını özleyenler oluyorsa, siyasi olgunluÄŸunuzun ve demokrasi kültürünüzün bir geleneÄŸi olarak onları sadece millete havale etmekle yetinin.Â
  Â
Yıllar yılı yönetemeyen politikacıların, hortumlanan ekonomiyi işleyemeyen hantal devlet yapısını, yerle bir olan dış itibarımızı, milletimizin önünde engel olarak görmeyenler, bugün o milletin önünü açmak için gecesini gündüzüne katanlardan rahatsız oluyorlarsa, bırakınız olsunlar.

Ä°KTÄ°DARIN PERFORMANSI

Bizim için önemli olan milletimizin bize olan inancı, güveni ve sevgisidir. Biz her zaman 81 vilayette, milletle iç içe olan bir siyasi iktidarız.

Biz her an dünyanın değişik ülkelerinde, değişik iktidarlarıyla iç içe olan bir iktidarız. Hamdolsun, bugüne kadar hiçbir siyasi iktidarın yakalamadığı kadar bir performansa sahibiz.''
  Â
ÖĞRENCİLERE VERİLEN KREDİ

Hükümetin göreve baÅŸladığı tarihten bugüne kadar yüksek öğrenim öğrencilerine yapılan hizmetler hakkında da bilgi veren ErdoÄŸan, 1961 yılından 2002 yılına kadar geçen 41 yıllık dönemde 500 trilyon, yalnızca 2003 yılında ise 366 trilyon öğrenim kredisi verildiÄŸini söyledi.Â
   Â
2003 yılında ilk defa kredi almaya hak kazanan öğrenci sayısının 154 bin civarında olduÄŸunu kaydeden ErdoÄŸan, bu yıl içinde öğrenim kredisi devam eden öğrenci sayısının da 339 bin 722 olduÄŸunu belirtti. ErdoÄŸan, kredinin bu yıl 45 milyondan yüzde 44 artış ile 65 milyona yükseltildiÄŸi anlattı.Â
  Â
Bu yıl yaklaşık 500 bin öğrenciye 90'ar milyon lira kredi verileceğini kaydeden Erdoğan, ''Gücümüz artıkça bu katkı payını artıracağız'' dedi.
  Â
İŞÇİ VE BAĞ-KUR EMEKLİSİNE BAYRAM ÖNCESİ MAAŞLARI ÖDENECEK 

Ailesinde özürlü bulunanlara da devlet olarak yardım elini uzatacaklarını anlatan ErdoÄŸan, BAÄžKUR ve işçi emeklilerinin de maaÅŸlarını bayram öncesinde alacaklarını bildirdi.Â
  Â
Bayram tatilinin, hizmetleri aksatmamak suretiyle 9 güne çıkarıldığını anımsatan ErdoÄŸan, vatandaşın bayramı çok rahat geçirmesini istedikleri için bu tatili yaptıklarını söyledi.Â
  Â
Çalışmaların sürprizlerle devam edeceÄŸini kaydeden ErdoÄŸan, gelecek hafta yapılacak grup toplantısında, farklı bir ''heyecan yaÅŸanacağını'' belirti.Â
  Â
Erdoğan, sözlerini, ''buradaki bütün gayretimiz, millet ile aramıza kimse giremeyecek'' diyerek tamamladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!