'İşçi alınacak' söylentisine 15 bin başvuru

Güncelleme Tarihi:

İşçi alınacak söylentisine 15 bin başvuru
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2006 11:36

Rize'de, “ÇAYKUR Genel Müdürlüğü işçi alacak” söylentisi üzerine, İŞKUR İl Müdürlüğü ile ÇAYKUR'a yaklaşık 15 bin başvuru yapıldı.

Haberin Devamı

İŞKUR İl Müdürü Yahya Kanbur, yaptığı açıklamada, bir süre önce bazı yerel yayın organlarında ÇAYKUR'a 3 bin civarında işçi alınacağı yönünde yayınlar yapıldığını belirtti.

Bu söylentiler üzerine kurumlarına yapılan başvuruların özellikle son 10 gün içinde arttığını ifade eden Kanbur, “Bize bütün yıl boyunca başvuru yapılmaktadır. Ancak resmi bir açıklama yapılmamasına rağmen ÇAYKUR'a 3 bin civarında işçi alınacağı yönünde kamuoyundaki söylentiler üzerine, son 10 gün içinde kurumumuza ve ÇAYKUR'a yaklaşık 15 bin kişi dilekçe verdi” dedi.

ÇAYKUR'a işçi alımı yapılacağına dair kendilerine bilgi ulaşmadığını kaydeden Kanbur, “Böyle bir talep gelirse bunu en kısa zamanda kamuoyuna duyururuz. Ancak şu anda böyle bir şey söz konusu değil” diye konuştu.

Haberin Devamı

Müracaatların böyle devam etmesi durumunda kısa bir süre içinde bu sayının 25-30 bini bulacağını belirten Kanbur, şunları söyledi:

“Başvuru yapanlar arasında işsiz olanlar olduğu gibi, başka yerlerde, hatta özel çay fabrikalarında çalışanlar da var. Diğer illerden bile ÇAYKUR'da çalışmak için başvuru yapılıyor. Biz görevimiz gereği bu başvuruları alıyoruz. Ancak başvuranlara bu konuda kesin birşey söylemiyoruz.”

ÇAYKUR: “İŞÇİ ALIMI SÖZ KONUSU DEĞİL”

ÇAYKUR Genel Müdürlüğü yetkilileri ise ÇAYKUR'un 46 yaş çay, 3 paketleme ve 8 bölge müdürlüğünde, yaklaşık 15 bin işçi ve bin memurun çalıştığını belirttiler.

Son günlerde kamuoyunda ÇAYKUR'a işçi alınacağına dair çıkan söylentiler üzerine genel müdürlüklerine her gün çok sayıda kişinin gelip başvuru yapmak istediğini ifade eden yetkililer, şunları söylediler:

“Genel müdürlüğümüze gelen çok sayıda kişiden bazısı kendi, bazısı çocukları, bazısı da akrabaları için başvuruda bulunmak istiyor. Ancak şu anda genel müdürlüğümüzün işçi alımı söz konusu değil. Başvuru yapmak isteyenlere de şu an için işçi alımının söz konusu olmadığını, işçi alımı yapılacağı zaman bunun duyurulacağını söylüyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!