İşadamının cenazesinde devlet zirvesi

Güncelleme Tarihi:

İşadamının cenazesinde devlet zirvesi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2008 00:00

GEÇİRDİĞİ kalp krizi nedeniyle yaşamını yitiren Kalyon Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Kalyoncu’nun (59) cenaze töreni, halef-selef Milli Görüş kadrosunu da buluşturdu.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile eski RP lideri Necmettin Erbakan yıllar sonra birlikte namazda saf tuttu.Kalyoncu’nun cenazesi dün Hacı Bayram Veli Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından Gölbaşı’nda aile mezarlığına defnedildi. Başbakan Tayyip Erdoğan’ın yurtdışında olması nedeniyle katılamadığı törende Başbakan Vekili Cemil Çiçek başta olmak üzere Ankara’daki Bakanlar Kurulu üyeleri tam kadro hazır bulundu. Kalyoncu’nun cenazesi, eski RP’li bakanlar ve parti yöneticileri ile AKP’li bakan ve parti yöneticilerini yıllar sonra bir araya getirdi.

Siyasiler ve bürokratlar

Kalyoncu ile birlikte Birlik Vakfı’nı kuran, yakın arkadaşlık ilişkisi içinde olan siyasilerden Çiçek’in yanı sıra Abdülkadir Aksu, Ali Coşkun ve İsmail Kahraman, törende yan yana bulundu. Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç ve AKP’den çok sayıda milletvekili, İstanbul Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal, İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, çok sayıda işadamı, bürokratlar, DYP ve ANAP’lı bazı eski bakanlar da törene katıldı.

Haberin Devamı

Hasan Kalyoncu’nun cenazesi, Gölbaşı Belediye Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!