İşadamı Hayrettin Ertekin savunmasını yaptı

Güncelleme Tarihi:

İşadamı Hayrettin Ertekin savunmasını yaptı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 05, 2009 13:55

“Ergenekon” davası kapsamında tutuklu yargılanan sanıklardan Hayrettin Ertekin, mahkemedeki savunmasında, “Nasıl bir teröristim ki bu devletin bütün kademeleri teşekkür ediyor. Nasıl bir teröristim ki devlete yüklü miktarda vergi veriyorum” dedi.

Haberin Devamı

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince yapılan yargılamanın bugünkü duruşmasında savunmasını sürdüren Ertekin, mahkemenin “Ergenekon şeması” adı verilen şemadaki üzerleri kapalı bazı isimlerin açıklanmaması yönünde karar aldığını hatırlattı.

Bu kişileri kendilerinin de bildiklerini ancak hiçbir zaman açıklamadıklarını kaydeden Ertekin, şöyle konuştu:
“Mağdur edilmelerini istemedik ama buradaki insanlar saygın değiller mi? Burada şemada olmayan insanlar da var. Orada olmadığım halde buradayım. Sayın savcılarımız baştan düşünseydi de böyle saygınlık kriteri ölçer bir dosyayı karşınıza getirmeseydi.”

ATV-Sabah ihalesine girmemesi yönünde baskıya uğradığını söyleyen Ertekin, bu konuya ilişkin eski Başbakanlık Basın Sözcüsü Akif Beki'nin de kendisini aradığını iddia etti.

Haberin Devamı

Ticari ilişkilerinden bahseden Ertekin, Türkiye'nin ekonomik dar boğazdan çıkması için çalışmalarda bulunduğunu kaydetti.


Yaptığı işlerle yurt dışında Türk iş adamlarının nasıl çalıştığını, neler gerçekleştirebileceğini gösterdiğini söyleyen Ertekin, şöyle konuştu:
“İsrail'den alınmak istenen Heron uçaklarını biz Bulgaristan'da ürettik. Ben bu konuda Sayın bakanla da görüştüm. Hatta bize randevu verdi. Sayın bakan bunu yalanlıyor ama tapelerde var. Bu konuda görüşmeler yaptık. İsrail'e gerek olmadığını, bizim de en iyisini yaptığımızı, İsrail'in verdiği uçaklarla çekilen fotoğrafların aynı zamanda İsrail'deki firmaya gittiğini, bunun sakıncalı olduğunu anlattık. Ancak lobi faaliyetleri nedeniyle yine bu ülkeden uçak kiralandı.”

ŞİKE İDDİASI

Ertekin, futbolda şike yaptığının iddia edildiğini de belirterek, eski Ankaragücü teknik direktörü Ünal Karaman'ın, aile dostu olduğunu, Karaman hakkındaki bir telefon konuşmasının da bu şekilde yansıtıldığını, oysa böyle şeylerle alakası olmadığını söyledi.


Dava dosyasında bulunan bir fotoğraftaki kişinin basına Sami Hoştan olarak yansıtıldığını ifade eden Ertekin, yanındaki kişinin Azerbaycan Milli Meclis Başkanı Oktay Asadov olduğunu öne sürdü.

Sedat Peker'i, basından saygın bir iş adamı olarak tanıdığını söyleyen Ertekin, “Sedat Peker'in mafyalığı varsa cezasını çeker. Zaten Kayserili bir düzenbazın iftirasıyla yatıyor. Sedat Peker yardıma ihtiyacı olan kişilere bir sürü yardımda bulunuyor. Bunlardan kimse bahsetmiyor” diye konuştu.

HARP AKADEMİLERİ GİRİŞ KARTI

Ertekin, dava dosyasına, Harp Akademilerine giriş kartının konulduğunu ifade ederek, akademide bir konferans verdiğini, kartın da kendisine o nedenle verildiğini anlattı.

Haberin Devamı


Yazdığı bir kitap nedeniyle Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül'ün, Sayıştayda görev yaptığı sırada kendisine bir teşekkür mektubu gönderdiğini söyleyen Ertekin, bu mektubu okuduktan sonra mahkemeye sundu.

Ertekin, “Nasıl bir teröristim ki bu devletin bütün kademeleri teşekkür ediyor. Nasıl bir teröristim ki devlete yüklü miktarda vergi veriyorum” diye konuştu.
İlk eşinin ölümünün ardından, dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in başsağlığı mektubu gönderdiğini belirten Ertekin, bu mektubu da mahkemeye verdi.

EŞİNE TEŞEKKÜR ETTİ

Söz konusu mektubu ikinci eşinin arayıp bulduğunu belirten Ertekin, “Bu süreçte gösterdiği gayret ve destek için kendisine ne kadar teşekkür etsem azdır” diye konuştu.

Haberin Devamı


Ertekin, ilk eşinin cenazesine çok sayıda devlet adamı, iş adamı ve askeri yetkilinin katıldığını anlatarak, “Hangi teröristin cenazesine böyle insanlar gidiyor?” diye sordu.

Melahat Üzümcü'nün, eşinden boşandığı sırada mücevherlerin bölüşülmesi için uzman olarak çağrıldığını belirten Ertekin, çiftin malları bölüşmek amacıyla bir araya geldiklerinde büyük bir kavga çıktığını anlattı.

Ertekin, bu konuda tanık olarak dinlenilmek için çağrıldığını belirterek, “Salih Güngör benim yakın arkadaşımdı. O nedenle Adil Serdar Saçan bana başka başka şeyler sordu” diye konuştu.

AKP'ye yönelik darbe planlamakla suçlandığını belirten Ertekin, “eski TBMM Başkanı Bülent Arıç'ın 20 yıllık dostu olduğunu, hatta annesinin cenazesini kendi elleriyle kabre indirdiğini” ileri sürerek, cenazeye ilişkin olduğunu öne sürdüğü fotoğrafı mahkeme heyetine verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!