İşadamı cinayetinin ayrıntıları

Güncelleme Tarihi:

İşadamı cinayetinin ayrıntıları
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 21, 2009 12:59

İzmir'de yaklaşık 5 yıldır kayıp olan ve öldürülüp gömüldüğü yerden dün kemikleri çıkarılan işadamı Sezai Rahmi Özden'in kimliği, 7 yıl önce vurulduğunda sağ bacak kemiğinde takılan iki platinden tespit edildi. Ancak kesin kimlik DNA testinden sonra belirlenecek. Öldürülen işadamı Sezai Rahmi Özden'in eşi Zehra Özden, oğulları Süleyman Özden ve İsmail Özden'le birlikte, cinayetle ilgili olarak 10 şüphelinin sorgulandığı İzmir Emniyet Müdürlüğü'ne geldi. Cinayette kullanılan tabanca da araştırılıyor.

Haberin Devamı

CESEDİ 5 YIL SONRA BULUNAN İŞADAMININ FOTOĞRAFLARI

İzmir'in Aliağa İlçesi'ndeki sahibi olduğu Sözden Demirçelik'i ve satın alıp adını Say Metal olarak değiştirdiği Ege Metal'i sattıktan sonra, 2004 yılının Ekim ayında ortadan kaybolan işadamı Sezai Rahmi Özden'in öldürüldüğü ortaya çıktı. Olayla ilgili olarak gözaltına alınan, eski fabrika müdür M.E. ile eski çalışanları ve çalışanlarının yakınlarının da aralarında bulunduğu 10 şüpheliden birinin itirafı doğrultusunda, kayıp işadamının, kafatası olmayan iskeleti, gömüldüğü Gaziemir İlçesi 6'ıncı Sanayi Sitesi karşısındaki tepede, iş makinesiyle yapılan kazıyla dün çıkarıldı.

http://dosyalar.hurriyet.com.tr/haber_resim/isadami_banner.jpgDNA TESTİ YAPILACAK

Haberin Devamı

Kemikler DNA testi için Adli Tıp Kurumu'na gönderilirken, işadamının eşi Zehra Özden, bugün sabah saatlerinde iki oğluyla birlikte, soruşturmayı yürüten İzmir Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'nin Çınarlı semtindeki binasına geldi. Zehra Özden, basın mensuplarının “Bir açıklama yapacak mısınız” sorusuna “Hayır” yanıtı vererek oğullarıyla birlikte binaya girdi.

BACAK KEMİĞİNDE PLATİN VAR

Kayıp işadamı Sezai Rahmi Özden'e ait olduğu sanılan kemikler için DNA testi yapılmadı. Ancak çıkarılan başsız iskeletten, sağ bacak kemiğinde platin takılı olduğu belirlendi. 2002 yılında İzmir'in Karşıyaka İlçesi Bostanlı semtinde uğradığı silahlı saldırıda yaralanan Özden'in bacağına da bu olayın ardından platin takıldığı belirtildi. Bu bulgunun, öldürülenin işadamı Özden olduğu yolundaki kanıtları güçlendirdiği, ancak yine de oğullarından kan örneği alınıp, DNA testi yapılacağı belirtildi.

OTOMOBİL UŞAK'TA BULUNMUŞ

Sezai Rahmi Özden'in ortadan kaybolmadan önce en son 10 Ekim 2004 tarihinde İstanbul'daki bir akaryakıt istasyonundan benzin aldığı Mercedes marka otomobilinin, o dönemde Uşak'ta jandarma tarafından yanmış olarak bulunduğu ortaya çıktı. Bulunan otomobilin, üzerinde plaka olmaması, şasi numarasının silinmesi nedeniyle o dönemde kime ait olduğunun belirlenemediği anlaşıldı. İşadamının cesedini gömdükleri yeri gösteren gözaltındaki itirafçı zanlının verdiği bilgiler doğrultusunda, Uşak'ta bulunan bu otomobilin Özden'in aracı olduğunun belirlendiği öğrenildi.

Haberin Devamı

TABANCAYLA ÖLDÜRÜLMÜŞ

Soruşturma kapsamında, işadamı Özden'in tabancayla vurulduğu belirlendi. Cinayette kullanılan silahın İzmir'in Karaburun İlçesi'nde denize atıldığı anlaşıldı. Silahın bulunması için de ekiplerin arama çalışması yaptığı bildirildi.

“UMUTLARIMIZ TÜKENDİ”

Sabah saatlerinde annesi Zehra Özden ve kardeşi İsmail Özden ile emniyete gelen Süleyman Özden, ifade verdikten sonra dışarı çıktı. Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Süleyman Özden, “İçimizde hep bir umut vardı. Babamın yurtdışında yaşıyor olabileceğini ve bir gün gelebileceğini düşünüyorduk. Ancak artık umutlarımız tükendi. İki fabrikasını ele geçirip, kendisini öldürmüşler” dedi. Fabrikaları tekrar geri almak için hukuk mücadelesi başlatacaklarını belirten Süleyman Özden, bulunan kemiklerin babasına ait olduğunu, ameliyatı yapan doktorun, sağ bacağındaki iki platiniden teşhis ettiğini söyledi.

Haberin Devamı

EMNİYET MÜDÜRÜ YILMAZ DA ŞUBEDE

Kayıp işadamı Sezai Rahmi Özden'le ilgili gelişmeler üzerine İzmir Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz da soruşturmanın yürütüldüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'ne geldi.

BİRİ AVUKAT 11 KİŞİ GÖZALTINDA

İzmir'de gömüldüğü yerden kemikleri çıkarılan işadamı Sezai Rahmi Özden'in öldürülmesiyle ilgili olarak sürdürülen soruşturma kapsamında gözaltına alınanların sayısı 11'e çıktı.

Gözaltındaki şüphelilerin, suç örgütü lideri olmakla suçlanan, işadamının demir çelik şirketinin eski müdürü ve daha sonra hisseleri devrelan M.E. ve avukat T.T. ile İ.E., E.E., B.A., E.Y. S.Y, E.K, A.A., G.M.B., H.Z. olduğu bildirildi. Şüphelilerle birlikte biri ruhsatsız 6 tabanca ile mermi ele geçirildiği de kaydedildi.

Haberin Devamı

YILMAZ: ADALET YERİNİ BULACAKTIR

Soruşturmanın yürütüldüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'nde yaklaşık bir saat kalan İzmir Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz çıkışta basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Yılmaz, bir adli soruşturmanın devam ettiğini, ayrıntılı açıklama yapmasının doğru olmadığını belirterek, “Her kim ne yaptıysa, adalet yerini bulacaktır. Kim ne yaparsa yapsın yanına kar kalmayacaktır” dedi. İçeride, öldürülen işadamı Özden'in eşi ve çocuklarına başsağlığı dilediğini söyleyen Yılmaz, “İşadamı Özden’in öldüğü kesinleşti mi? Bu yüzden mi başsağlığı dilediniz” sorusuna, “Bu bir kanaat. İnsani boyutta dilekte bulundum” diye yanıt verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!