İş ve siyaset dünyasını Dali sergisi buluşturdu

Güncelleme Tarihi:

İş ve siyaset dünyasını Dali sergisi buluşturdu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 20, 2008 00:00

Salvador Dali” adlı sergi, Akbank'ın 60'ıncı yıl kutlamaları kapsamında Sakıp Sabancı Müzesi'nde açıldı.

Haberin Devamı

"İstanbul'da Bir Sürrealist: Salvador Dali" adlı sergi, Akbank'ın 60'ıncı yıl kutlamaları kapsamında Sakıp Sabancı Müzesi'nde açıldı. Önceki gün verilen açılış davetine, politika, iş ve sanat dünyasından birçok tanınmış sima katıldı. Sergi, 20 Ocak 2009 tarihine kadara açık kalacak.
“İstanbul'da Bir Sürrealist: Salvador Dali” adlı sergi, Akbank'ın 60'ıncı yıl kutlamaları kapsamında Sakıp Sabancı Müzesi'nde açıldı. Önceki gün verilen açılış davetine, politika, iş ve sanat dünyasından birçok tanınmış sima katıldı.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrinüsa Gül'ün de hazır bulunduğu açılışın konukları arasında ayrıca Kültür Bakanı Ertuğrul Günay, Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Suzan Sabancı-Haluk Dinçer, Türkan Sabancı, Sevil Sabancı, Bülent-Oya Eczacıbaşı, Metin Fadıllıoğlu, Mehmet Ali-Arzuhan Yalçındağ, Halis Komili, Mehmet Günyeli, İzzet Garih, Selahattin Beyazıt, Dilek Hanif, Osman Çarmıklı, Can-Ahu Has, Erdoğan Demirören de vardı.
Sergi açılışında bir konuşma yapan Ertuğrul Günay, sanatseverleri dünya sanatının en seçkin örnekleriyle buluşturan Sakıp Sabancı Müzesi yetkililerine ve serginin gerçekleşmesinde katkısı bulunanlara teşekkür etti. Günay, “Dali, bizi gülümseten eserleriyle bir çağa damgasını vurdu. İnsan aklının sınırsızlığını, düşüncenin akışkanlığını, zekanın disiplinsizliğini, bir sanat eserinde bir dehanın nasıl buluşturduğuna ilişkin çarpıcı örnekler verdi. 20. yüzyılda büyük gelişimi yakalayan, bir tuvalde birçok şeyi düşündüren, yeniden değerlendirme fırsatı veren, zaman zaman düşünürken

İş ve siyaset dünyasını Dali sergisi buluşturdu
aklımızı kalıpların dışına çıkaran bir dahidir Salvador Dali. Gerçekten bu emsalsiz sanat etkinliği için hepinize teşekkür ediyorum" dedi.
Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer de Akbank'ın 60. kuruluş yıldönümü vesilesiyle ünlü sanatçı Salvador Dali'nin eserlerini İstanbullular ile buluşturmaktan gurur duyduklarını dile getirdi. Dinçer "Sakıp Sabancı'nın vizyonu ve tutkusu olmasaydı, bugün Dali'nin, daha önce Abidin Dino, Picasso gibi sanatçıların eserlerine ev sahipliği yapan SSM, İstanbul'a kazandırılamazdı" diye konuştu.
SSM Müdürü Dr. Nazan Ölçer de, sergide 385 eserin yer aldığını belirterek, serginin bir kısmı Dali tarafından çekilen belgesel ve resimlerle zenginleştirildiğini anlattı.
Sosyete serviste
Konuklar Emirgan'dan müzeye (eski Atlı Köşk'e) kadar servis arabasıyla çıktılar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!