İş Sanat'ta tiyatro sezonu başladı

Güncelleme Tarihi:

İş Sanatta tiyatro sezonu başladı
OluÅŸturulma Tarihi: Ekim 11, 2002 11:48

Sonbaharın gelmesiyle birlikte tiyatro sezonu da başladı. Ödenekli ya da özel tiyatrolar birbiri ardına perdelerini açıyor. Tiyatro Stüdyosu da İş Sanat'ta iki oyunla sanatseverleri bekliyor. Oyunlardan ilki Arjantinli Esther Vilar'ın Nazi zulmünü eleştirdiği Dünyanın Başkenti (Speer), diğeri de dahi matematikçi Alan Turing'in yaşam öyküsünü konu alan "Sonsuz Döngü".

Haberin Devamı

Dahi İngiliz matematikçi Alan Turing'in yaşam öyküsünü anlatan Sonsuz Döngü'yü Hugh Whitemore kaleme aldı eseri Ahmed Levehdoğlu dilimize çevirdi.  Mehmet Ali Kaptanlar, Özgür Erkekli, Zeynep Efser Erkekli, Serda Kondeler Aktuna, Murat Kılıç ve Emrah Elçiboğa'nın rol aldıkları oyun geçen sezon İş Sanat Kültür Merkezi'nde sahnelenmiş ve büyük ilgi görmüştü. Oyun, 16, 17, 22, 23, 30 ve 31 Ekim tarihlerinde perde açıyor.

Bilgisayarın fikir babası, "yapay zeka" kavramının yaratıcısı, II. Dünya Savaşı sırasında Alman ordusunun "enigma" haberleşme şifresini kıran İngiliz ekibinin "beyni" olan Alan Turing, bir bakışa göre İngiltere'yi savaştan yengiyle çıkaran ve dünyanın kaderini değiştiren bir isim. Turing'in ülkesine hizmetlerini İmparatorluk yüksek nişanlarıyla ödüllendiren "düzen", bir yandan da cinsel tercihi nedeniyle onu cezalandırmayı seçecektir...

Haberin Devamı

"Dünyanın Başkenti (Speer)" de de Arjantinli kadın yazar Esther Vilar insanlık tarihinin en karanlık dönemlerinden Nazizmi, baş karakteri ekseninde sorguluyor. Son dönemlerin en çarpıcı politik oyunlarından sayılan eseri, dilimize Ahmet Cemal çevirdi, Ahmet Levendoğlu yönetti. Oyunda Albert Speer ve Hans Bauer rollerini İstanbul Devlet Tiyatrosu oyuncularından Nihat İleri ve Mehmet Ali Kaptanlar paylaşıyorlar.

Nihat İleri ve Mehmet Ali Kaptanlar bu oyundaki rolleriyle Sadri Alışık En İyi Erkek Oyuncu Ödülü'nü paylaştılar.

Bilet Satış
Ä°ÅŸ Sanat GiÅŸe Tel: 0 212 316 10 83Â
Kültür Yayınları İstanbul Merkezi Tel: 0 212 252 39 91

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!